Share |

Randy Blythe má po soudu. "Odjíždím z Prahy," píše na Instagram.

Kostnice v Kutné hoře / foto jk

Zpěvák kapely Lamb of God byl osvobozen. Po soudním procesu, ve kterém se Randy Blythe bránil nařčení, že může za smrt fanouška na jednom z koncertů, mohou ale následovat další kroky.
O co šlo? V roce 2010 měla metalová kapela Lamb of God koncert v Praze. Na něm se zranil fanoušek Daniel Nosek, který na následky zranění hlavy zemřel. Následovalo komplikované zjišťování okolností a zpěvák kapely byl obviněn, že ho strčil z pódia, kam fanoušek vlezl - což se dlouho nedařilo ani prokázat, ani vyvrátit.
Kapela o smrti fanouška vůbec nevěděla a když byl Randy Blythe loni v létě překvapivě zatčen poté, co přicestoval na další koncert, nastalo pozdvižení v českých i zahraničních médiích. Na internetu se popsala spousta stránek diskusemi o tom, jak to bylo a nebylo. Blythe později odcestoval s tím, že se k následnému soudu dostaví, a český bulvár a čtenáři spekulovali, že ho tu už nikdo neuvidí, nicméně to se nepotvrdilo: Blythe se se svou rodinou a blízkými do Prahy dostavil a místo upoceného metalisty se prezentoval jako uhlazený muž středního věku, který spolupracoval se všemi orgány justice a na nic si nestěžoval.
„Trestně právní odpovědnost jsme u obžalovaného neshledali. Shledali jsme však morální odpovědnost. Zemřel mladý, ničím se neprovinivší člověk,“ uvedl podle serveru Novinky soudce. Podle předsedy senátu zpěvák fanouška z pódia shodil, ale mohl ho prý považovat za jiného z fanoušků, který už na pódium opakovaně lezl předtím. Soudce dále zdůraznil, že závažně pochybil organizátor akce, který špatně umístil zábrany.
Soud frontmana osvobodil, nicméně rodina se s ním může ještě setkat v rámci občanskoprávního sporu a žalobce se odvolal, takže se případ ještě dostane k Vrchnímu soudu v Praze. Komolikovaná causa tak může mít ještě pokračování.
 
Blythe s fanoušky komunikoval často přes sociální síť instagram. Tam čerstvě vyvěsil i prohlášení o tom, že je rád, že opouští Prahu a doufá, že "se do ní hodně dlouho nevrátí." Přidal fotky z Kutné Hor,y kde navštívil kostnici v Sedleci, a dodal, že je to stejně jako Praga magické místo.
 
Plný text prohlášení Randyho Blythea najdeze zde na jeho instagramu.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.