Share |

Pražský festival Habrovka bude již tento pátek a sobotu

plakát k akci

Festival divadla a hudby Habrovka na Praze 4 se otevírá v pátek 1. června v 15:30, končí nad nedělním ránem - mezitím se na čtyřech scénách vystřídá 12 kapel, 5 divadel, dětský program a mnoho dalšího.

Největším tahákem je pro většinu špičkový zpěvák Dan Bárta, který vystoupí se svou kapelou Illustratosphere. Buty zase po odmlce minulý pátek pokřtili nové CD "Duperele" a na Habrovce ho tak poprvé představí před pražským publikem. Objevem posledích měsíců je gypsy lo-fi kapela Bitumen Beat, která publikum stejně jako DJ Gadjo.cz či klezmerový Trombenik řádně rozhýbe, zklidnění v podobě blues-jazzu přinese zase Jan Spálený & ASPM (kompletní program včetně časů vystoupení je na www.habrovka.cz).

Z divadel vynikají představení Anny Polívkové, Metamorphósis Famfuláre Vojty Švejdy nebo Dentální Rapsódie s nominací na inscenaci roku. Uskuteční se také zápas v divadelní improvizaci v rámci Improligy, ve kterém o výsledku rozhodují přihlížející diváci.

Na Habrovce myslí i na rodiny, v sobotu od 10 hodin poběží dětský program. Kromě tří divadel zaměřených právě na nejmenší bude v zahradě výtvarný workshop "Múzy dětem", profesionální keramická dílna a další atrakce (velká trampolína, lana). Děti tak mají o zábavu postaráno až do pozdnějšího odpoledne, navíc do 12 let je vstup zdarma.

Na nepříliš příznivou předpověď počasí zareagovali organizátoři větším počtem zastřešených míst a také přizpůsobením nabídky občerstvení. S trochu oblečení navíc, případně pro jistotu deštníkem, si tak stále můžete na území Prahy vychutnat akci, která si zakládá jak na kvalitním obsazení, tak na příjemné atmosféře, čímž se od mnoha dalších festivalů liší.

Vstupné - na jeden i oba dny činí 190 Kč, lze tak s nadsázkou říci: přijdete-li v pátek, máte k tomu sobotu zdarma!

www.habrovka.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.