Share |

Petr Nikl a spol. chystají koncert na neobvyklé hudební nástroje

foto: pořadatel akce

Divadlo Archa se na počátku března stane místem setkání hudebníků, vytvářejících etnické a experimentální nástroje. Kreativní orchestřiště, do kterého mohou vstoupit i diváci, rozehrají hudebníci a jejich nástroje: David Vrbík - laserová spektakulární struna, Petr Nikl - preparovaný klavír Flip, Miroslav Černý - Strunná soustava nástrojů, Jaroslav Mugrauer - africká kora, hodinový orloj, Mikoláš Bělík - laděné sklo, Martin Janíček - Zvukový mrak. Výjimečné ochutnávce zvuků a nálad z jejich sólové i vzájemné improvizace nebude chybět strhující nasazení a velká míra imaginace. Tu „frontman“ Nikl předvedl s obrovským ohlasem v Arše i na nedávném vystoupení Sváteční pop.
-
Pátek 7. a sobota 8. března, 20.00, Divadlo Archa
Petr Nikl a spol. - Výchovný koncert

Hráči a jejich nástroje: David Vrbík - laserová spektakulární struna, Petr Nikl - preparovaný klavír Flip, Miroslav Černý - Strunná soustava nástrojů, Jaroslav Mugrauer - africká kora, hodinový orloj, Mikoláš Bělík - laděné sklo, Martin Janíček - Zvukový mrak.
-
Petr Nikl (1960) – absolvent  AVU Praha, výtvarník, básník, hudebník, performer, zakládající člen skupiny Tvrdohlaví, laureát Ceny Jindřicha Chaloupeckého autorsky spolupracuje s Divadlem Archa již od roku 1994, kdy vytvořil scénografii a kostýmy k prvnímu projektu Archy Opera La Serra. V následujících letech zde uvedl své sólové performance a autorsky se podílel na projektech Tanec hraček, Vlci v srdci a spolu s Janou Svobodovou na představeních Slunovrat, V zrcadle, Za zrcadlem a Obnošené sny. Tyto výtvarně-divadelní projekty prezentovaly české umění v mnoha zemích světa od Japonska po Jižní Afriku. V současné době probíhá v Galerii hlavního města Prahy retrospektivní výstava Petra Nikla HRA O ČAS.
 
Vstupné 190/150 Kč / 120 minut.
Více zde.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.