Share |

Anketa o módě a stylu: Michal Cimala

foto archiv Michal Cimala

V anketě odpovídá multi-instrumentální umělec Michal Cimala.
Tvá definice módy a stylu?
Dřív jsem měl rád výraznou klubovou módu. Líbily se mi blejskavý věci a sám sem nosil hodně třiproužkatý mikiny. Čím sem starší, tím víc se oblekám do černý.  Nový věci zničím barvou, nebo jinak při práci. Nerad se převlíkám do pracovního. Vlastně rád pracuji v tom, v čem normálně chodím. Prostě si myslím, že si ty věci nezničím, že pracuji čistě.
Ale co se týka toho, co se mi libi, tak čím barevnější a šílenější modely, tim lepší. Nedávno sem byl v Helsinkách a tam se s tím lidi nemažou, zvlášť na jaře.
Módu definovat nedovedu. Měla by bejt hodně osobní, šitá na míru nejlepe. Na míru charakteru, jako z komixu třeba.
Co máš nejraději na své práci?
Dobrodružstvi v tom smyslu, že ač většinou vím co dělám, někdy se to pozitivně odchýlí od původního záměru a příjemně mě to překvapí. Je možný i opačný scénář, ale naštěstí se to nestává moc často.
Taky mám rád, když se nějaká část práce uzavře, a je výstava, kde se potkají známí a jejich kámoši. Pro mě je to sice většinou večer chaosu a ztracených konverzací, ale ostatní, co se normálně nepotkají, mají příležitost se vidět.
Jak si dobíjíš baterky?
Mně dobíjí práce sama, ale je jasný, že taky občas vypadnu z Čech do ciziny. Ale jde to i mírným vybočením z všedního dne, někde u řeky, nebo na koupališti. Hodně jezdím na kole a to mě vždy hodně rozproudí. Jednou za čas nedělám aspoň jeden den nic.
Co Tě zaručeně potěší?
Hezký počasí je základ. Pak taky když někdo udělá dobrý večírek. A vždy mě potěší, když ode mně někdo koupí obraz, nebo objekt. Taky mě potěší, když se někomu z mých kamaradů podaří dotáhnout do konce jejich projekty. Zkrátka, těší mě, když se lidem daří.
Tvůj tip co dělat proti šedi?
Měnit věci ve svým nejbližším okolí je určitě dobrý. To má pozitivní dopad vždy. Dělat dobře svoji práci a čas od času zorganizovat překvapení pro své přátele. Prostě nebejt zaprděnej!


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.