Share |

Pavilon na Vinohradech chce znovu žít. Nabízí centrum nábytku a designu

foto: pořadatel akce

Pavilon na pražských Vinohradech znovu ožívá. Mezi hlavní lákadla patří koncept prodejní a výstavní galerie moderního bydlení Stockist s výrobky světových značek jako Fritz Hansen, Desalto, Lema, Zeitraum, Montis, Conde House, Pol74, Magis, Flou, Hay, nebo Vitra. Pavilon byl otevřen v rámci pražské přehlídky Designblok 2013. Budova Pavilonu prošla mnoha opravami. Prostor se podařilo revitalizovat při zachování všech původních konstrukčních a historických prvků. Výsledkem je velkorysý prostor, který díky znovu odkrytým oknům disponuje i velkým množstvím denního světla a nabízí vzdušnou atmosféru. „Jsem ráda, že se podařilo Pavilon takto oživit a zanechat prvky, jako je původní strojovna, která byla doposud před zraky veřejnosti z velké části ukryta,“ říká starostka Prahy 2 Mgr. Jana Černochová.
 
Zákazníci zde naleznou i prodejnu koberců a podlah Barkotex, Brother&Duck nabízející obklady, dlažby, koupelny a kuchyně, prodejnu audiovizuální techniky Fullstars či obchod s ložním prádlem šitým na míru Confido Home. Prodejna Modernista nabídne český design 20. století. Nechybí ani obchod s designovými tapetami a doplňky Lavmi, zakázkový nábytek Lugi, floristické studio Mario Wild Flowers a prodejna s ručně tkanými koberci Vartian Carpets. Ve Vinohradském pavilonu zůstala prodejna Albert.
 
V přízemí se nachází původní strojovna. Vznikl zde prostor k výstavám obrazů a prodejním prezentacím dalších uměleckých děl talentovaných autorů. Nyní zde vystavují malíř Milan Chabera a malířka i fotografka Monika Abbott. V prodejních expozicích Stockist v prvním patře Pavilonu vystavuje své obrazy a plastiky Richard Kočí. Pavilon bude využit i ke konání společenských akcí týkajících se významných událostí a počinů v designové tvorbě. Pro odpočinek je zde kavárna Café Pavilon. Navrhla ji Bára Škorpilová ze studia Mimolimit a provozuje ji společnost Edercafe. Kavárna je vybavená nábytkem Fritz Hansen, Vitra, Hay a Magis.
 
- - -
 
Otevírací doba
Pavilon: po - pá 10:00 – 19:30, so 10 :00-18 :00, ne zavřeno
Kavárna: po - pá 08:00 – 20:00, so 10:00 – 18:00, ne zavřeno
Albert: denně 07:00 – 21:00


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.