Share |

Oživme Hollar uvádí akci Hollar jako když tiskne

Knížky, časopisy, ziny.
foto: PR

Koncem září se Hollar lidem otevřel, když se díky Auto*matu zavřelo Smetanovo nábřeží pro auta. Teď nabídne důvod, proč se znovu jít podívat dovnitř. V sobotu 12. října tam bude mít výstavu koncertních plakátů Štěpán Adámek, proběhne diskuze o vizuální kultuře a o tom, jak nezávisle vydávat časáky. Sdělení je jednoduchý - choďte na koncerty, přijďte na Hollar. Tiskněte, vydávejte. Hlavně něco dělejte!

Pavlač, dvorek i garáže Hollaru se znovu promění na celodenní očítárnu, listárnu, kavárnu a zašívárnu před rušnou (letos poslední) pěší zónou. Nabídne něco k jídlu, ke čtení, poslechu i k pití i ke koukání formou výstav po budově školy (http://punkography.tumblr.com/)

Při květnové akci Ozvučme Hollar se debatilo s českými hudebními publicisty o tom, "jak si brát hudbu do huby". Tentokrát se zaměří téma na vydávání knížek, zinů a časopisů.

Diskutovat přijdou Josef Jindrák (Polí5), Martin Hůla (Carton Clan), Jan Kloss (Okolo/Pedal Project studio) a Richard Bakeš (Rajón). Moderovat bude publicista Michal Nanoru.

Autoři projektu chtějí, aby v garážích žila i nezávislá kultura. Spadá pod ní i vystavování a jako první na řadě je výtvarník Štěpán Adámek. "Choďte na koncerty” je soubor devíti prací, který dokazuje, že plakát na koncert je samostatný žánr. Slavnostní přípitek na "to" bude kolem půl sedmé.

Večer bude hudba - Temný síly aka Martin Tvrdý a Hortenzie Vzteklá aka Mary C z Radia Wave.

Hollar žije!

FACEBOOK EVENT.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.