Share |

Výstava v Hollarce končí už 2.12., stihněte ji

foto Petr Jurníček

V den státního svátku 17. listopadu proběhla ve druhém patře Střední umělecké školy Václava Hollara netradiční vernisáž. Na víceméně tradiční výstavě na téma ženské figury se vznášela ve vzduchu spoře oblečená dívka, která by jako z oka vypadla rokokové Fragonardově dívce na houpačce z obrazu „Štastné náhody houpačky“, který je považován za jeden z nejslavnějších obrazů 18. století. Rozdíl mezi těmito díly byl především v čase, tak i v místě a v dobovém oblečení... Zatímco děvče na již zmíněném obraze je bohatě oblečeno v růžových krajkových šatech, v prostorách Hollarky se ve vzduchu vznášela dívka oblečená pouze v apartní slamáček a stylové punčochy s mašličkou.
 
Jako jeden z vystavujících mohu potvrdit, že levitující nahé děvče na houpačce je určitě lepší, nežli moudrá slova studovaných historiků, anebo nudný „šraml“ usínajících kytaristů. Nakonec celá akce tak trochu připomínala lehce dadaistický happening s až duchampovskou nadsázkou. A tak si myslím, že oslava státního svátku se povedla a místo nudných a nic neříkajících proslovů politiků byla tato akce oslavou skutečné tvůrčí svobody, která potěšila jak vystavující, tak zárověň ještě může potěšit návštěvníky a případně i studenty (viz fotografie).

Výstava Naše kreslení III. je otevřena do 2. 12. v druhém patře školy každý den od 8 do 18 hodin kromě víkendu.
Místo konání: Výtvarná škola Václava Hollara, Hollarovo nám. 2, Praha 3

Vystavují:
Zdeněk R., Zorka K., Petr Č., Vítek P., Milda K., Boris D., Kristýna P., Štěpán K. a samozřejmě modelka Pavla M.  
 
polek složený z bývalých absolventů, současných pedagogů, jejich přátel atd. - tedy prosím napsat pouze Výstava končí už atd..
Text Štěpán Klas

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.