Share |

Opera Carmen pod širým nebem nabízí další zámecké reprízy

foto: Pořadatel

Uhrančivá krása neohrožené Carmen, jež zapůsobí snad na každého muže, omámila už více než tři tisíce diváků pod širým nebem v romantickém prostředí tuzemských zámků. I letos si tak mohou návštěvníci vychutnat jedinečné zážitky a kouzlo slavného operního představení v kombinaci s tajemnou historickou atmosférou vybraných zámeckých parků a zahrad, jež poskytly zázemí již třetímu pokračování festivalu KLASIKA POD HVĚZDAMI. Po uvedení oper Rusalka a Nabucco, jež sklidily příznivé ohlasy desítek tisíc diváků v minulých dvou letech, představil putovní open-air festival pro toto léto nové nastudování jednoho z největších operních děl všech dob – Bizetovou CARMEN. Letošní ročník unikátního festivalu byl zahájen 20. července a potrvá až do 24. srpna.

Kvalita procítěných výkonů předních operních pěvců, stejně jako sborů, orchestru a baletu v kombinaci s okázalou výpravou a dokonalým technickým zázemím, se již čtyřikrát těšily nadšeným ohlasům. Kromě dojímavých prožitků, které v divácích vyvolávají zejména protagonisté Galia Ibragimova v roli Carmen a Nikolaj Višnjakov v roli Dona Josého, si srdce publika svým silným přednesem získává chlapecký dětský sbor Pueri Gaudentes. Umělecký zážitek, který je umocněn kouzlem letní atmosféry pod otevřeným nebem, silou přírody a krásné architektury, je příslibem nezapomenutelných dojmů.

„Vidět po představení odcházet diváky s úsměvem ve tváři je ten nejkrásnější pocit, jaký si můžeme přát. Snažíme se vyhovět všem přáním a potřebám, které v průběhu jednotlivých představení vyvstanou. Například jsme dodatečně upravili výšku umístění obrazovky, aby titulky byly co nejlépe čitelné i v zadních řadách a diváci byli během sledování maximálně spokojení. Vždy na konci představení pro ně máme připraven ještě závěrečný bonus v podobě ohňostroje, který je symbolickým poděkováním za to, že si přišli vychutnat uměleckou atmosféru pod širé nebe i navzdory rozmarům počasí,“ vysvětluje Pavla Filipová z pořadatelské agentury ArtTriton, podle níž je festival mimo jiné ojedinělý v tom, že vzhledem ke svému venkovnímu charakteru toleruje jakékoliv oblečení.

Klasika pod hvězdami každoročně přiláká i řadu návštěvníků, kteří nejsou tradičními příznivci opery a s klasickou tvorbou se zde často setkají vůbec poprvé. I v tomto ohledu je koncept projektu unikátní. Více než tříhodinové představení je možné zhlédnout na dalších pěti českých a moravských zámcích i v průběhu srpnových večerů, a to v Hradci nad Moravicí, Buchlovicích, Kačině, Lednici nebo Ploskovicích.

Opera je nastudována ve francouzštině s českými titulky a v původní verzi se zkrácenými dialogy. Začátky představení jsou plánovány vždy ve 21:00, předpokládaný konec pak ve 24:00. Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji v kategoriích za 495, 695 a 945 Kč. I letos jsou v prodeji tzv. VIP vstupenky v ceně 1 795 Kč. Změna programu je vyhrazena. Více informací o festivalu je k dispozici na www.klasikapodhvezdami.cz, předprodej vstupenek probíhá na www.ticket-art.cz.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.