Share |

Nové filmy pro vaše letní kino: zdarma k promítání v hospodách, doma i v českých věznicích

foto: promitejity.cz

Promítej i ty! se podařilo získat  další dva divácky úspěšné filmy z festivalu Jeden svět 2016. Nabídka volně stažitelných filmů se tak rozšířila na čtyřicet tři dokumentů, které si už v Česku shlédlo přes sto tisíc diváků. Organizátoři začali nově nabízet filmy také domům pro seniory nebo českým věznicím. /SEZNAM FILMŮ/
 
Místo i publikum je čistě na promítačích. Lidé filmy promítají po hospodách i klubech, na farách i u sebe na zahradě, ale měli jsme už i promítání v planetáriu nebo v solné jeskyni,” říká koordinátor projektu Ondřej Kamenický.“ Z letošního festivalu se dosud podařilo získat práva na šest filmů oceněných festivalovou porotou a diváky, které slibují mimořádný zážitek i inspiraci,” dodává Kamenický.
 
Nový film Švédská teorie lásky zavede diváky do země, která se stala symbolem ekonomického a sociální vyspělosti dnešního světa. Ukazuje odvrácenou stránku touhy po individuálním štěstí a maximální osobní nezávislosti, která stovky tisíc Švédů dovedla k životu v absolutním osamění a část z nich pak k hledání cesty zpět ke společnému životu. Naopak druhý film Hooligan Sparrow zaznamenává častokrát skrytou kamerou potřebu bojovat za sociální spravedlnost navzdory šikaně a fyzickému napadání, která vedly čínskou aktivistku do neohroženého střetu se státní mocí.
 
Jak funguje Promítej i ty!?
Projekt aktuálně nabízí 43 dokumentárních filmů v kinokvalitě. Většina z nich je dostupná online a kdokoli si film může jednoduše stáhnout a promítnout svému publiku. Každý film doprovází informační materiály, z nichž je možné dozvědět se o tématu filmu více.
 
Jedná se o alternativní formu distribuce výjimečných dokumentárních filmů, které by kina z důvodu nízké výdělečnosti nezařadila do programu. Díky Promítej i ty! filmy z Jednoho světa nabírají druhý dech; dostávají se do míst po celé zemi a otevírají debatu o významných společenských otázkách. Zapůjčení filmu má jedinou podmínku: musí se promítat zdarma, bez vstupného.
 
Do projektu se od jeho vzniku v roce 2010 zapojilo přes 3000 dobrovolných promítačů a promítaček, kteří uspořádali téměř 13000 projekcí pro více jak 100 tisíc diváků a divaček.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.