Share |

NorthSay: I na cvičišti můžeme vypadat dobře

foto: archiv pejskařek

Svůj život bez psů si už nedovedou představit dámy z Jablonce nad Nisou – Elena Susková (na snímku) a Petra Kantorová. Přes den prodávají podobně poblázněným jedincům věci, které nezbytně potřebují pro své čtyřnohé miláčky, a ve volných chvílích je nejspíš zastihnete po cvičištích nebo psích výstavách po celém Česku. A rozhodně na nich přitom nespatříte žádné ušmudlané a potrhané maskáče nebo šusťáky – vytvořily si totiž vlastní speciální modely určené pro život v bezprostřední blízkosti psů. S rostoucím úspěchem své oblečky designu, který nazvaly NorthSay, nabízejí zákazníkům ve svých dvou kamenných obchodech i přes internet.
 
Čím se vaše pejskařské modely liší od běžného oblečení?  Venčí a cvičí se s nimi radostněji?
Když se zamyslíme nad tím, jak se žije se psem, budeme odpovědi nalézat snadno. Oblečení „ke psům“ nás musí ochránit přes nepřízní počasí, musí být odolné vůči psím chlupům, drápům, blátu. Nesmíme se v něm zbytečně potit, potřebujeme mít stále po ruce pamlsky, míčky, odměny. Určitá další specifika pak nesou různé psí sporty, někdy udělá všechnu “práci” pes a člověk jen postává nebo chodí - třeba při stopování, naopak například v agility, se naběhá a zapotí s pejskem i jeho majitel.

Z čeho vycházíte při navrhování modelů? A kolik jste jich dosud vymyslely? Přišly jste na to tak, že jste neměly v čem chodit venčit?
Speciální oblečení ke psům si pejskaři kupují odedávna. My si ale myslíme, že i když jdu se psem cvičit, můžu u toho vypadat dobře. Není přece nutné nosit jen maskáče a černou šusťákovou bundu!
 
ČESKÁ VÝROBA, ITALSKÝ TEXTIL
Kdo a kde vám modely šije?
Všechny naše modely šijeme v České republice, materiály jsou zpravidla dovezené z Itálie.

Jste v Česku jedinečné, nebo ještě někdo dělá něco podobného?
V současné době se na trhu ustálilo asi šest firem s obdobným sortimentem. Některé se zaměřují víc na sportovní kynologii, na vybavení pro obranné složky, my nacházíme stále více zákazníků mezi psími sporty, jako jsou agility nebo flyball.
Protože naše modely šijeme z funkčních materiálů, jsou vhodné pro aktivity, kde se člověk hodně hýbe a potřebuje oblečení vzdušné, prodyšné, rychleschnoucí.

Liší se ženské a mužské modely?
Některé ano, některé ne. Je pravda, že většina našich zákazníků jsou ženy - právě proto, že jsme nabídly i v pejskařské módě barvy, sukně, přiléhavá trička.
Naše nejprodávanější modely jsou růžové. Přesto umíme vyjít vstříc i konzervativním kynologům, kteří si vystačí s černo-červenou vestou a šusťákovými kalhotami.
 
ZÁJEM Z AMERIKY A OBLEČENÍ PRO NEPEJSKAŘE

Jaký zájem mají zákazníci o vaše modely? Nosí je výhradně pejskaři, nebo jsou použitelné i pro běžnou populaci? Chystáte speciality i pro majitele jiných zvířat?
Předností technologií výroby, které využíváme, je obrovská variabilita, neomezené množství barev, tisk obrázků a fotek, kombinace s nápisy - zkrátka kam až fantazie a potřeby zákazníka dosáhnou. Takže si naštěstí na nezájem opravdu stěžovat nemůžeme. Pochopitelně, že plátěné kalhoty nebo funkční tričko nosí i, jak vy říkáte, „běžná“ populace. Velkou odměnou za naši práci nám je, pokud si nás vybere např. americká národní reprezentace, abychom jim navrhli a ušili týmové oblečení na mezinárodní závody.

Kde všude se dají vaše modely koupit? Dají se objednat speciální velikosti (pro obry i pidižvíky)? Jak dlouho to trvá od objednávky po distribuci?
Naše modely prodáváme v našich dvou kamenných prodejnách v Jablonci nad Nisou a v Liberci. Abychom byli s našimi zákazníky v co nejtěsnějším kontaktu, jezdíme se stánkem na nejrůznější pejskařské závody, výstavy, veletrhy. A to nejen po Čechách, ale po celé Evropě. Co nemáme právě na skladě, to lze pochopitelně objednat. Vždyť barevných kombinací je tolik!
Naše produkce je stále zakázková, s každým zákazníkem jednáme individuálně a samozřejmě umíme obléknout nejen pidižvíky, ale i obry. Dnešní podnikání se již neobejde bez internetu, takže máme i internetový obchod.

Značka se původně jmenovala NorthStar, a teď na webu vidím, že je to NorthSay – proč ty změny a co vlastně mají psi společného se severem?
Se severem máme společné spíš my dvě, majitelky, jsme jablonecké rodačky a sever Čech je naším domovem. Změna obchodní značky nebyla tak úplně z naší iniciativy, ale věříme, že stejně jako my, i naši zákazníci si na novou značku NorthSay rychle přivyknou a snadno si ji na trhu najdou.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.