Share |

Nejtek, Tichý, Smetáček pokřtí Zapporn0

foto: pořadatel akce

NTS - Nejtek, Tichý, Smetáček - vydávají své třetí studiové album Zapporn0 na značce Amplión Records. Producentem a zvukovým režisérem nahrávky je londýnský hudebník, polovina legendárních Basement Jaxx, Simon Ratcliffe. Vychází na jaře letošního roku na vinylu a jako digital download.
 
Trio Michal Nejtek - skladatel a klávesista (David Koller, Michal Pavlíček, AGON Orchestra, Face Of The Bass, trio Malina-Liška-Nejtek, atd.), Petr Tichý - kontrabas, elektronika (Ridina Ahmedová, Bran, Alvik, Vesna Caceres, Pavol Hammel, atd.) a Štěpán Smetáček - bicí, elektronika (Arakain, Druhá Tráva, Lenka Dusilová, James Harries, Wanastowi Vjecy, Krausberry, atd.) působí na naší scéně jako zjevení. Své debutové album "Libido trip" (Guerilla Records 2009) pokřtili rovnou na festivalu Alternativa v témže roce, následovalo LP "Permenante frustration" (Good Day Records 2011) a dvě neoficiální živá DVD ("Genuine" 2014 a "Permanente Live" 2011). Husarský kousek se kapele podařil v roce 2015, kdy se v Londýně u příležitosti svého koncertu setkala se Simonem Ratcliffem z Basement Jaxx a druhý den natočila v jeho režii vinylový singl pro značku Gearbox Records (Side A - Dark Forsage, Side B - Seven Up). Chuť k další spolupráci vyústila v plány na nové album. Během jeho vzniku se o situaci dozvěděl hudebník, producent a vydavatel Alexej Charvát (Amplión Records):
 
"Existenci NTS jsem zaregistroval během spolupráce s Michalem Nejtkem na projektu Phoenix.  V té době už měli svůj první vinyl (Permanente frustration, o 30% více punku), Michal mi ho věnoval a mě to vzalo. Originální kompozice, osobitý sound, obrovská energie, pozitivní provokace. Něco stylově jinde, než běžně vydávám. Takže když mi nabídl k vydání ZAPPORNO, nebylo o čem přemýšlet. Teď je ta šance vtlačit do Ampliónu novou energii."
 
 Trio původně plánovalo natáčení v Londýně, deska však nakonec vznikla převážně v pražském studiu All Senses Štěpána Škocha ze skupiny Chinaski. Simon Ratcliffe dohlížel na natáčení i se svým dvorním zvukařem Duncanem Brownem a nahraný materiál poté produkoval a smíchal ve svém londýnském studiu:
 
"Jsem velkým fanouškem NTS již mnoho let a o to větší jsem měl radost, že jsme mohli pracovat na projektu Zapporn0 společně. Jejich styl je kategorie sama o sobě. Naprosto nezávislá a prosta zavedených struktur, které nám nabízí současná rezidentní scéna. LP Zapporn0 jsou NTS v roce 2017 - žhoucí a nekompromisní. Hudba plná zvukových a tématických zvratů, kde se zčistajasna octnete v groovu, který vás pohltí a vy si pouze přejete, aby ještě neskončil. Vyčerpávající, nepředvídatelné, překrásné a znepokojivé zároveň. Já chci víc!"
 
Trio NTS vystupuje živě velmi sporadicky.
U příležitosti uvedení alba Zapporn0 bude k vidění a slyšení
5.6.2017 v pražském klubu Vagon a 6.6.2017 v kladenském Auto Da Fé.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.