Share |

Zpěvomat v pondělí opět rozezpívá pražské ulice

V pondělí 5. června odpoledne již po čtvrté rození díky originálnímu projektu Zpěvomat  pražské ulice i náměstí tóny, harmonie, roztančené rytmy a vokální hudba v mnoha podobách. „Kouzelný hudební nástroj znějící na přání kolemjdoucích“ tentokrát najdeme na náměstí Míru, Tylově náměstí, Andělu, Jungmannově náměstí a Hradčanské. Skupinky zpívajících pod vedením zkušených muzikantů nabídnou chodcům na pár minut vytržení z každodenního shonu a rutiny - uprostřed spěchající ulice je pozvou, aby se na chvíli zastavili, usedli na připravené židle a nechali se obstoupit zpěváky, kteří jen pro ně – a zcela zdarma - zazpívají vybranou píseň či skladbu. „Myslím si, že hudba přináší sdílení a radost a tak se snažíme o to, aby pražské ulice alespoň občas skutečně žily a nebyly jen místem, kudy naše životy mechanicky probíhají v překotném neosobním tempu našich všedních starostí, ale i místem setkávání“ říká autorka projektu Ridina Ahmedová.
Jako lektoři hudebních nadšenců, kteří budou po Praze zpívat, se letos zapojí Petr Váša, osobitý zpěvák, textař, performer a experimentátor i En.Dru, vlastním jménem Ondřej Havlík, fenomenální beatboxer, zpěvák a vokální improvizátor. Zkušenou zpěvačkou a lektorkou je i Antonie Nyass, členka Yellow Sisters a sbormistryně projektu Řeky, dále pozoruhodná zpěvačka čerpající z jazzu a soulu Mirka Novak a brněnský perkusista, zpěvák a hráč na africký nástroj kora Jiří Bouda. Zájemci o aktivní účast ve Zpěvomatu se stále mohou hlásit.
Ridina Ahmedová se dlouhodobě věnuje práci s lidským hlasem nejen jako vynikající autorka a interpretka (vzpomeňme na její fascinující souznění s Bobbym McFerrinem při jeho prvním vystoupení v Česku), ale i v širších souvislostech jako vyhledávaná a úspěšná lektorka a zakladatelka Hlasohledu. V současné době společně s basistou Petrem Tichým působí v projektu HLASkontraBAS, stejnojmenné album bylo nominováno na cenu Anděl 2016 v kategorii world music.
Zpěvomat na první červnové pondělí opět vykročí mimo rámec "poučeného" publika a nabídne radost z lidského hlasu široké veřejnosti.
Všechny informace jsou také na stránkách www.hlasohled.cz nebo na www.facebook.com/zpevomat.
 
 
 
window.NREUM||(NREUM={}),__nr_require=function(e,t,n){function r(n){if(!t[n]){var o=t[n]={exports:{}};e[n][0].call(o.exports,function(t){var o=e[n][1][t];return r(o||t)},o,o.exports)}return t[n].exports}if("function"==typeof __nr_require)return __nr_require;for(var o=0;owindow.NREUM||(NREUM={});NREUM.info={"beacon":"bam.nr-data.net","licenseKey":"7586f1eb0e","applicationID":"2639856","transactionName":"YFcGNxBZWkJTBREIXFkdJQAWUVtfHQUOBFdeRgsRPV5dXUYDFz5LREE=","queueTime":0,"applicationTime":320,"atts":"TBAFQVhDSUw=","errorBeacon":"bam.nr-data.net","agent":""}


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.