Share |

To nejlepší ze světového skateboardingu již tento víkend na Štvanici

foto: pořadatel akce

Mezinárodní skateboardové závody konané pod patronací Association of International Skateboarderds se uskuteční od pátku 1. – do neděle 3. 7. v Mystic skateparku na ostrově Štvanice. Excelent Mystic Sk8 Cup 2016, největší sportovně – hudební open-air festival přímo v centru města, proběhne letos už po dvaadvacáté.
 
Top skaters z celého světa, konkrétně 150 profesionálních jezdců z cca 25 zemí, se potkají s domácí skateboardovou špičkou v disciplínách streetstyle, bowl (bazén) a best trick. Dívky závodí v disciplíně streetstyle. Mezi potvrzenými jezdci jsou například Max Habanec, Martin Pek, Jirka Hronek, Austen Seaholm (USA), Alex Sorgente (USA), Ryo Sejiri (JAP), Roger Silva (BRA) nebo Danny Leon (SP), z žen hvězda světového skateboardingu a několikanásobná vítězka Mystic Sk8 Cupu Leticia Bufoni (BRA). Vítězové si rozdělí prize money, které letos vyšplhaly na 800.000 korun.
 
Pátek startuje předkvalifikací streetstyle pro evropské jezdce. V sobotu se jede kvalifikace streetstyle, z té postupuje 29 jezdců do nedělního semifinále. Loňský vítěz Max Habanec a vítěz letošní kvalifikace jdou přímo do finále.     V sobotu se také jede kvalifikace v disciplíně bowl. Finále v obou disciplínách bude v neděli odpoledne. Závody zakončí disciplína best trick, ve které si jezdci ve skateparku vyberou překážku, na které zkouší ty nejnáročnější triky. Předání originálních pohárů a prize money bude po 20:00 hodině. Závod bude hodnotit Association of International Skateboarders, která zajišťuje rozhodčí a zpracovává výsledky.
 
K Mystic skateparku přiléhá travnatá plocha se stromy a břehem Vltavy, kde se tradičně otevře takzvaná Relax zóna. Ta nabídne skvěle ozvučenou Excelent Sound Stage, na níž v pátek vystoupí britská kytarová formace The Subways, v sobotu zvuk přitvrdí s americkým hardcorem v podání Walls of Jericho a Norma Jean, v neděli po ukončení závodů uslyšíte unikátní rapové seskupení DJ VEC + Midi + Hafner + Zverina + Vladimír 518. Živou stage vystřídá po desáté hodině večerní DJ stage. Během dne se pak představí belgický tattoo hardcore projekt Tat2NoiseAct, který bude u svého tourbusu zaparkovaném v Relax Zóně tetovat a koncertovat. Kromě hudebního programu mohou návštěvníci vyzkoušet obratnost prstů ve fingerboardingu, sklouznout se na skimboardu nebo jen ležet v trávě a sledovat na velkoplošné obrazovce živý přenos závodu. Závod bude v sobotu a v neděli přenášen živě na Prima COOL, včetně komentáře určeného pouze pro živý přenos, který divákům z celého světa zprostředkuje v angličtině detaily o jezdcích a jejich tricích. Přímý přenos bude probíhat i přímo na /WEBU/ Mystic Sk8 Cupu.
 
Festivalovou náladu doplní restaurace, stánky s občerstvením a bary. Samozřejmostí jsou obchody se skateboardovým vybavením a oblečením. A chybět nebude ani dětský koutek a charita, konkrétně projekty Pink Bubble a Suicide Angels.
 
Vstupenky na akci lze zakoupit do čtvrtka za zvýhodněnou cenu na /GoOut/ a pak přímo na místě. Areál bude otevřen v pátek od 13 hodin, v sobotu a nedeli pak od 12:00. Děti do deseti let mají vstup zdarma.
 
VSTUPENKY NA MÍSTĚ:
3 denní vstupenka: 950kč
jednotlivé dny: pátek 550kč / sobota 400kč / neděle 600Kč
 
večerní vstupenka:
pátek 500kč vstup do areálu od 18:00 hodin

sobota 400kč vstup do areálu od 18:00 hodin 

neděle 300Kč vstup do areálu od 19:00 hodin

Děti do 10 let vstup zdarma.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.