Share |

Národní technická knihovna si připomíná páté výročí

foto: pořadatel akce

V úterý 9. září to bude pět let ode dne, kdy se slavnostně otevřela budova Národní technické knihovny pro veřejnost. Knihovna k této příležitosti připravuje rozmanitý program včetně panelové diskuse o budoucnosti knihovny.
 
V úterý 9. září zve Národní technická knihovna (NTK) veřejnost na filmovou projekci časosběrného dokumentu MemOry o stavbě budovy a následnou exkurzi po knihovně. Začátek projekce je v 19.00 v Ballingově sále.
 
V sobotu 20. září se NTK představí na sousedské slavnosti Zažít město jinak. V Mařákově ulici v Dejvicích otevře společně s výtvarnicí a pedagožkou Ivou Vodrážkovou výtvarnou dílnu. Milan Mikuláštík, kurátor Galerie NTK, zve na procházku ke knihovně s výkladem o architektuře Prahy 6.
 
Důležitou součástí narozeninových oslav je veřejná panelová diskuse o NTK, která se uskuteční ve čtvrtek 9. října v 10.00 v Ballingově sále. O budoucnosti knihovny budou s veřejností diskutovat ředitel NTK a hlavní představitelé akademických a vědeckých institucí, které s knihovnou intenzivně spolupracují. Mezi pozvanými řečníky jsou rektoři ČVUT a VŠCHT Praha, prorektorka ČZU, ředitel ÚOCHB AV ČR a zástupkyně Rady pro výzkum, vývoj a inovace. Účast v panelu přislíbil také architekt Roman Brychta, spoluautor vítězného návrhu budovy NTK. Koncert studentů Pražské konzervatoře 9. října ve 20.00 narozeninový program NTK uzavře.
 
Další informace jsou vám k dispozici na stránkách NTK.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.