Share |

Na dýchánku Neone Primal Ritual se bude zvuk snoubit s hudbou

foto: pořadatel akce

V sobotu 11. října bude v pražském lunchmeat pop-klubu Neone nabito. Bude hostit našlapaný audiovizuální dýchánek Neone Primal Ritual, který úzce souvisí s již probíhající výstavou Ondřeje Ševčíka v observatoři Žižkovské věže. Krom Ondřeje Ševčíka aka Grey Goo se na vizuální složce bude podílet ještě Aeldryn ze studia Lunchmeat. Zvuk se bude snoubit s hudbou, a naopak.
 
Nedílnou složkou tedy bude hudební part čtyř českých dj’s, mezi nimiž je určitě nejznámější jméno Dj Tráva. Dj Tráva ovšem není pouze legendou, kterou byste si neměli nechat ujít, ale je možné, že se během setu dočkáte i tracků z jeho vlastní produkce. Poslední EP Doctor Please Help vyšla letos v květnu pod labelem Eukatech.
http://www.beatport.com/release/doctor-please-help-ep/1295836
 
Za dámskou část vystoupí již zkušená djka Lillou, která s hudbou začala koketovat roku 1998. Dnes patří mezi zdravý okruh undergroundové housové scény v Čechách. Svůj styl si vytříbila po dvouletém pobytu v Londýně. Od roku 2001 nastoupila profi dráhu Djane. Zahrála si např. v Chorvatsku, Petrohradu, Moskvě. Nějakou dobu hrála pod Eastbase, Roxy, a nyní pod Nightphunk Recordings.
https://soundcloud.com/vikink/sunakashi-podcast-14-mixed-by-lillou
 
Ovšem ani ty další jména nejsou úplně neznámá. Pánskou část doplní Synaptik, zapřísáhlý to hráč na vinyly. Od tohoto eklektického dj s rozsahem od ambientu po techno, pro kterého není problém smíchat 23 tracků za hodinu, se tentokrát dočkáme údajně veselejšího setu. Za poslech rozhodně stojí set, který namíchal pro pořad Drop Out Radia Wave.
https://soundcloud.com/synaptik80/synaptik-drop-out-radio-wave
 
A v neposlední řadě Anna Myschkin, nejmladší věkem i djskými zkušenostmi. Má slabost pro berlínský label Bpitch Control, Apparata, Berlín, a téměř všechny tyhle kvalitní německé záležitosti. Pohybuje se mezi electronicou, deep tech, indie a minimalem. Jeden z jejích posledních setů se umístil mezi Top 100 na Beatportu, konkrétně na 29. příčce.
https://soundcloud.com/anna-myschkin/warmup-in-the-neighbourhood
 
Primal Ritual je výsledkem desetileté práce Ondřeje Ševčíka aka Grey Goo, který se zabývá výzkumem neuvěřitelného přírodního fenoménu optické zpětné vazby a jeho působení na lidské vnímání. Během jedné intenzivní noci (byla to noc, kdy zemřela jeho babička) se ho cosi zeptalo: “Co se stane, když propojíš kameru s obrazovkou a otočíš je proti sobě?” Zjevil se před ním úžasný zázrak optické elektronické zpětné vazby. Od té doby tomu říká VIS.
http://motionocean.org/
 
Ondřej Ševčík spolupracoval např. na projekcích pro kapelu Tata bojs, dále pro Berg Orchestra, rádio Wave, pro výstavu Petra Nikla, pro Cinema Royal, podílel se na projektu Divadla letí a centra současného umění DOX. Byl nedílnou součástí Festivalu spisovatelů, i 48-ého ročníku filmového festivalu v Karlových Varech. Dlouhodobě spolupracuje s vizuálním kreativním studiem Lunchmeat, které během této noci zastoupí Aeldryn.
http://www.lunchmeat.cz/cs/label/aeldryn-104/index.html
 
Seskupení těchto dvou vj’s a čtyř dj’s bude stoprocentně silným zážitkem, kde budete moci zažít dlouhodobé směřování a prorůstání evropských hudebních subkultur na vlastní kůži. A možná i Vaše kůže se stane součástí Primal Ritual. Během večera či postupující noci budete moci být nejen diváky, ale také součástí této audio-vizuální události.
 
9. října 2014 proběhne v Žižkovské věži v rámci výstavy ještě jedna doprovodná akce - jazzrockový koncert Varhana Orchestroviče Varhana Tribute to Jan Kaplický a Ondřejovy ručně hnětené živé projekce. Samotná výstava Primal Ritual je k vidění do 31. října v observatoři Žižkovské věže.
 
Neone Primal Ritual @ Neone
11. 10. 2014
Dj’s: Tráva, Lillou (Nightphunk Recordings), Synaptik, Anna Myschkin
Vj’s: Grey Goo, Aeldryn
start: 21:30, vstup: 120 czk


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.