Share |

Mejdan v pražském klubu Chapeau Rouge. Beef Records: Elements

Beef Records: Elements
foto: pořadatel akce

27. dubna Chapeau Rouge Praha
Beef records uvádí:
BEEF RECORDS: ELEMENTS
Special guest
and Schwa, Ezwell, Luke Nova
Reblok (Serbia)

Kluci z Beef records si na svůj první jarní label mejdan pozvali hosta z prosluněného Balkánu. Reblok se představí českému publiku poprvé a rozhodně nebude hrát dechovku. Ve svém Djbagu si přiveze nejčerstvější novinky z jeho vlastni zahrádky plus spoustu dalších věcí, které ho inspiruji v producentském a djském životě. Goran Paradjina aka Reblok má za sebou několik úspěšných let za mixákem a v Srbsku například vystupuje na obřím festivalu Exit! Co se produkce tyká, má pod palcem několik releasů na úspěšných labelech jako Definitive, Suara a samozřejmě i Beef records, kde se představil tento rok s vinyl EPčkem a remixem od Joyce Muniz. Relok má opravdu dobře našlápnuto a my jsme rádi, ze ho můžeme představit českému publiku hned z kraje jeho úspěšné kariery.

Na večírku nebudou chybět speciální dekorace, videoprojekce a cela atmosféra se ponese ve svěžím jarním duchu. Vedle Rebloka se můžete těšit na Dje Schwa z projektu Shades of Gray, který momentálně slaví úspěchy s deskou v koprodukci s Miguel Migsem. Dále zahraje mladý a nadějný Ezwell a o tolik důležitý rozjezd celé párty se postará Luke Nova.

DJ MIX: 
http://beefrecords.net/podcasts/Podcast/Entries/2012/12/5_Reblok_in_the_mix.html

LINKS:
www.beefrecords.net
http://www.youtube.com/watch?v=lQfehigClcY
http://soundcloud.com/reblok
www.djschwa.net
 
Rozhovor s Goranem aka Reblok

Ahoj Gorane, jak se máš? Jsem rád, že si s tebou můžu popovídat. Pověz mi, co právě teď děláš?
Ahoj, mám se fajn, děkuju. Právě snídám.

Pověz nám něco o sobě. Už vím, že jsi ze Srbska. Z které části přesně jsi a jak by jsi Srbsko popsal cizincům?
A co se týče druhé části tvé otázky: no příroda je tu krásná alespoň co se týče Vojvodiny a okolí. Co se týče jihu země, tak fakt nevím, protože jsem tam nikdy nebyl. Jinak lidé tu jsou temperamentní, tvrdohlaví a docela konzervativní. A abych nezapomněl tak naší neznámější a nejduležitější surovinou je Rakia se švestkama :)

A co ty? Jses typicky Srb?
V zásadě jsem netrpělivý, ambiciozní, tvrdě pracující člověk ale zároveň jsem velký požitkář. Radost ze života mě žene kupředu a samozřejmě skládání a hraní. Kupříkladu když mám špatnou náladu, začnu dělat na nějaké nové věci. Nikdy nikoho neotravuju a nikam se necpu, prostě dělám to co mě baví.

Srbsko a celý balkánský poloostrov byl velmi ovlivněný válečným konfliktem, který zde probíhal v devadesátých letech při rozpadu bývalé Jugoslávie na mnoho různých nově vznikajích států. Jak starý jsi tehdy byl a jak se Srbsko vzpamatovalo z téhle katastrofy? Cítí lidé válku stále jako aktuální nebo už je to pro ně dávno?
Tehdy mi byl jeden rok, když jsme se přestěhovali ze Splitu do Bělehradu a poté ještě dále do Panceva. Od roku 1998 žiji v Novém Sadu. Ani nevím jestli se z toho lidi už vzpamatovali. Za sebe můžu říct, že jsem nikdy nebyl válkou zasažený přímo, ale starší lidé, jako děda s babičkou byli.

A co hudební scéna v Srbsku, jaká je? Lidé z oblasti balkánu jsou velmi muzikální a umí si užívat. Například cikánské lidové písně k nám přišly právě z balkánu a jsou zde poměrně oblíbené.
Obecně tu platí, že pokud jde o klubovou scénu tak je to tu samý odpad. Dokud bude promotérova holka za noc vydělávat víc než dj, tak to bohužel ani jinak nebude. Ale pravdou je, že velmi oblíbeným žánrem zde je techno a trance. Myslím si že to je největší pojítkem mezi válkou a špatnou ekonomickou situací země.

Ty jsi velmi mladý dj a producent a už jsi si zahrál na jednom z nejvyhlášenějších evropských festivalů na Exit festivalu. Jaké to bylo a jaká tam byla atmosféra? Vím, že například angličani Exit festival přímo milujou.
Hraní na Exitu je úžasná zkušenost a každý by ho měl navštívit alespoň jednou. Bylo to super, ale popravdě to nebylo moje „top“ hraní. Hraní před vlastními lidmi je vždycky trochu zvláštní a vždycky je to znát oproti hraní někde po světě.

Když jsem poslouchal tvojí hudbu, zjistil jsem, že jsi dříve dělal mnohem tvrdší a rychlejší muziku než dnes. Ale i tak jsi vydal spousty kvalitních věcí u velmi známých vydavatelství jako jsou Definitive Recordings, Suara a samozřejmě Beef Records :) Spolupracuješ, nebo jsi spolupracoval, se světově známými a velmi zajímavými lidmi. Producenty od techna po deep house jako jsou Boris Brejcha, Superskank, Konstantin Yoodza, Dj Jock, Joyce Muniz nebo Dj Schwa z Shades of Gray. Můžeš nám říct něco víc o tvém hudebním vývoji a jaký styl je ti v současnosti vlastní?
Máš pravdu, dělal jsem mnohem tvrdší muziku než teď. Řekl bych, že dozrávám nejenom jako člověk, ale i co se muziky týče. Vždy jsem nerad škatulkoval moje věci podle žánru, protože si myslím, že to ani nejde. Nikdy bych nemohl skládat muziku pouze jednoho žánru, protože by mi velmi rychle došla inspirace. Co mě posouvá dopředu je neustálé experimentování. A co se týče mého hudebního vývoje, tak to taky záleží na labelech, kde máš možnost vydávat. Pokud nevydáváš, tak jako by jsi ani neexistoval – nikoho nezajímáš – a je velmi těžké vydávat pokud nechceš měnit svůj styl.

Pověz mi, který software či hardware používáš ke skládání?
Používám jenom počítač a reproduktory, které jsou mimochodem od hi-fi věže. Ano slyšel jsi správně všechno dělám na starých reproduktorech od hi-fi věže :). Pokud máš hudební sluch a seš poháněn svojí vášní a zapálením pro muziku, pak můžeš složit cokoliv bez ohledu na techniku se kterou pracuješ.

Pokud vše půjde jak má, kde vidíš sám sebe řekněme za 5 let? Máš nějaké velké sny a plány?
Hele nevím ani co se stane zítra natož za pět let. Jedna věc, která mě na muzice fakt baví, je nepředvídatelnost co se stane a může se stát každý den. Například o mojem turné po Mexiku jsem se dozvěděl 5 dní před odjezdem. Taky když rozesílám dema vydavatelstvím, tak většina tracků o kterých si myslim, že jsou fakt pecka a že se vydají, jsou odmítnuty a tracky o kterých si myslím, že jsou průměrné a nevěřím v jejich vydání, tak je vydavatelství akceptuje a vydá je.

Pověz mi co můžeme očekávat od tvého vystoupení v Praze?
Ode mě můžete očekávat maximum, to je vše co můžu říct. Zbytek je na vás lidi :).

Byl jsi už někdy předtím v České Republice? Popřípadě víš něco o naší zemi nebo o téhle části Evropy?
Popravdě moc nevím o střední evropě, ale už se moc těším až něco zjistím. Mým nejbližším „kontaktem“ s Českou Republikou byla před několika lety návštěva Chorvatska o letních prázdninách, kam jezdí spousta čechů na dovolenou. Vždy byli velmi milí a přátelští.

Děkuju ti za rozhovor a těším se naviděnou v Praze.
To já taky, mějte se. 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.