Share |

Malostranská beseda 2 v 1: výstava Na cestě a koncert Paniky

foto: pořadatel akce

Malostranská beseda 2 v 1, aneb Vlasta Čtvrtníčková a Norbi Kovács – Na cestě s Panikou. Výstavní projekt režisérky Vlasty Čtvrtníčkové a hudebníka Norbiho Kovácse Na cestě a jubilejní koncert skupiny Panika. V Malostranské besedě 14. května v 18:30.
 
Hovno
Běžela la la la,
Upadla la la la,
Nevstala la la la Bác.
V lejně ležeti, štěstí míti.
Hovno.
 
Mottem výstavního projektu spojujícího autorské texty režisérky Vlasty Čtvrtníčkové se stylizovanými fotografiemi hudebníka Norbiho Kovácse je báseň Hovno. Zdánlivě nesourodý tandem postavil expozici jemně erotických básní s drsnějšími akcenty do kontrastu s vybranými snímky, které poezii otevírají další rovinu interpretace. Výstava bude k vidění v prostorech Malostranské Besedy od 14. 5. do 14. 7. 2014. Vernisáží a večerem 14. května od 18.30 hodin provedou hosty kromě autorů také komotři projektu, jimiž jsou hudebník Ivan Hlas, komik Lukáš Pavlásek a herec Leoš Noha.
 
Vernisáž výstavy je předehrou pro následný jubilejní koncert legendární dívčí skupiny Panika. Hudební publicista Josef Vlček o nich v roce 1988 napsal: „ ...dosud u nás nebyla žádná ženská kapela, která by tak dobře šlapala a dokázala rozparádit studené české publikum. Obzvláště se líbily příjemně proaranžované vícehlasy, záležitost, na níž se v našem rocku pomalu zapomínalo. Bezprostřednost Paniky, z níž místo vtíravého erotismu pop-hvězdiček sálá přirozené kamarádství, určitě v příštích měsících potěší a pobaví publikum v celé republice."
 
A dovedete si představit, co z nich bude sálat po 26 letech a čím pobaví a potěší publikum teď? Můžete se těšit na hity Holky z tý druhý party, Bezděz nebo Brixton.
 
Hosty kapely budou kytarista Norbi Kovács, režisérka Vlasta Čtvrtníčková a řada dalších, s Panikou spřízněných, osobností. Na závěr večera zahraje k tanci a poslechu skupina Komorous. Koncert začne v Malostranské besedě 14. 5. ve 20.30 hodin.
 
 
Vlasta Čtvrtníčková, narozena 19. 7. 1977 v Prachaticích, režisérka a dramaturgyně, s manželem Petrem Čtvrtníčkem vychovává dceru Annu Mercedes.
 
Norbi Kovács, narozen 3. 7. 1968 v Šal‘e na Slovensku, hudebník a skladatel, s manželkou Gábinou Kovácsovou vychovává syny Adama a Davida.
 
Panika, dívčí rocková formace založená roku 1986, po dvou singlech vydala album s názvem Panika.  Z repertoáru skupiny se staly hity skladby Holky z tý druhý party či Bezděz, ale také písně Sekačka nebo Zabiju manžela z pozdějšího období.
 
Malostranská Beseda / Na cestě / 14. 5. -  14. 7. 2014
Vernisáž výstavy: 14. 5./ start: 18.30
 
Malostranská Beseda / Panika
Koncert: 14. 5./ start: 20.30
 
www.malostranska-beseda.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.