Share |

LF 2014: Známe hlavní program festivalu

foto: pořadatel akce

Lunchmeat Festival slaví pátý rok své existence, během které se stal neoddělelnou součástí tuzemské klubové scény a jedním z ukazatelů možností inovativního propojení elektronické hudby a vizuálů. Svou tvůrčí a dramaturgickou filosofii hodlá naplňovat i v letošním ročníku, který je výjimečný hned z několika důvodů. Dva hlavní večery se budou stejně jako loni odehrávat v podzemních prostorách divadla Studio Hrdinů ve Veletržním paláci Národní galerie v Praze - a představí ta nejčerstvější i již zavedená jména současné klubové hudby s přívlastkem 2.0.
 
Čtvrteční večer 24. dubna bude ve znamení legendárních postav elektronické hudby i nejnovějších klubových i neklubových experimentů. V tuzemské premiéře se především představí kultovní a tajemstvím opředený projekt Dopplereffekt, jedno ze zásadních jmen a průkopníků taneční hudby posledních tří dekád. V line-upu je doplní japonský pokušitel formy Aoki Takamasa a francouzské audiovizuální uskupení Nonotak. Všichni účinkující budou vystupovat se svojí LIVE show a vlastními originálními vizuály.
 
Páteční večer 25. dubna představí letošní uměleckou rezidenci - během té letošní vytvoří francouzský vizualista desaxismundi, japonská scénografka Shizuka Hariua light designeři Dmitri Berzona Petr Pufler speciální instalaci a stage design přímo pro headlinera hudebního programu, kterým je IDM veterán a věčný hledač nových postupů TimExile.
 
Zbytek páteční dramaturgie pak odpovídá na otázku jak zní současná klubová hudba 2.0. To zodpoví především Evian Christ, autor futuristických beatových konstrukcí a jeden z producentů na poslední přelomové desce Kanyeho Westa Yeezus; MssingNo, jeden z největších objevů loňského roku nejen na poli instrumentálního grimeu; producent atmosférických (ne)klubových konstrukcí Koreless, taneční minimalista ThrowingSnowa moskevský zástupce optimistického beatového maximalismu 813. Se svým livesetem přijede také stoupající hvězda labelu Project Mooncircle, ostrovní producent RainDog. Program pátečního večera v nezvýklém duchu zahájí české hudební uskupení Formave společném vystoupení se slovenským producentem Stroonem. Ti doprovodí klasiku německého expresionistického – němý film Metropolis Fritze Langa. Celý večer bude doprovozen autorskými vizuálními sety přizvaných umělců EmmanuelaBiarda, Bego M. Santiago, Lasala, Sugy, Texya fiddy.
 
Web a info: http://www.lunchmeat.cz
 
 
čt 24/04
20.00 Algorave III (CZ/SK)
21.30 Nonotak (FR)
22.45 Aoki Takamasa (JP)
23.45 Dopplereffekt (US)
 
pá 25/04
19.30 Forma + Stroon (CZ/SK)
21.30 Rain Dog (UK)
22.30 Koreless (UK)
23.30 Throwing Snow (UK)
00.30 Tim Exile (UK)
02.00 813 (RU)
03.00 Evian Christ (UK)
04.30 MssingNo (UK)


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.