Share |

Legendární Dog Eat Dog jsou na celosvětovém turné. Zamíří i do ČR

foto: pořadatel akce

Skvělá zpráva pro milovníky rocku, ska, punku, hip-hopu nebo crossoveru. Jedna z nejúspěšnějších crossoverových amerických kapel DOG EAT DOG přijede do České republiky. Tato kultovní formace známá především ze začátku devadesátých let, která ovlivnila několik generací, má jistě i u nás svoji velkou fanouškovskou základnu.
Vyznavači tohoto hardcorového hudebního stylu se nyní mohou těšit na českou koncertní šňůru, která začíná 2. května v Mariánských Lázních a končí 10. května v Týništi na Orlicí. Mezitím kapela se svými největšími hity vystoupí v Třebíči, Krnově, Frýdku Místku, Jindřichově Hradci, Kadani i v Praze.
 
Dog Eat Dog tentokrát přijíždějí s vystoupením složeným ze všech největších hitů. Díky jejich pravidelnému hraní v České republice od roku 1994 jsou zde miláčky vyznavačů této skočné tvrdé muziky. O jejich oblibě u českého publika svědčí jejich poslední turné v roce 2007, který vyvolalo veliký zájem nebo vyprodaný pražský koncert konaný v září 2013. Jistě si vzpomenete na nesmrtelné hity ´No Fronts´, ´Who´s The King?´ nebo ´Rocky´. Hudební stanice MTV označila Dog Eat Dog za nejlepší kapelu roku 1995. V tomto období se Dog Eat Dog představili společně s Biohazard, Downset a Dubwar ve vyprodané pražské Lucerně a do dneška je na tento koncert vzpomínáno jako jedno z největších koncertních pekel u nás. V posledních letech vystoupili hlavní hvězda velkých českých letních festivalů Sázavafest 2010, Trutnov Open Air 2005, Noc Plná Hvězd 2006, Majáles festival tour 2007, Rockoupání 2007 nebo JAM festival 1995.
 
Dog Eat Dog vznikli v roce 1993 z bývalých členů legendárních Mucky Pup a následovali úspěch Anthrax, kteří jako první zkombinovali tvrdý rock s hip-hopem. V tu samou dobu vydali mini-LP ´Warrant´, které hned nastartovalo jejich hvězdnou kariéru. O rok později vydali své první velké album ´All Boro Kings´, které se okamžitě stalo bombou na světové hudební scéně. V roce 1996 jim vyšlo album ´Play Games´, které bylo produkováno hvězdnými producenty, jako např. the Butcher Brothers (Cypress Hill, the Fugees) a hostovali na něm Ronnie James Dio a RZA z Wu Tang Clan. V roce 1999 Dog Eat Dog vydali album ´Ampeg´, které potvrdilo postavení skupiny na scéně, poté v roce 2002 skupina vydala album ´The Best and The Rest´, což bylo The Best of album. V roce 2006  vydali zatím své poslední album ´Walk With Me´.
 
Dog Eat Dog v sobě kombinují základy řízné rockové muziky s průrazným soundem saxofonu a výrazným rapem. Jejich videoklipy bylo a lze vidět na všech hudebních stanicích, byly doby, kdy bylo až ´předogeatdogováno´ všude, kam jste se podívali. Zkrátka Dog Eat Dog se stali legendou.
 
Dog Eat Dog jsou stále v plné síle a dokazují, že jejich rozjuchaný crossover dostane všechny do varu! Namasírujte si lýtka a vyrazte si řádně zaskákat a zapogovat v rytmu Dog Eat Dog:
PÁ  2.5.2014   MARIÁNSKÉ LÁZNĚ / CLUB NA RAMPĚ
SO  3.5.2014   TŘEBÍČ / MAJÁLES / AREÁL ZMVŠ
NE  4.5.2014   KRNOV / MC KOFOLA
ÚT  6.5.2014   FRÝDEK MÍSTEK / STOUN
ST   7.5.2014   JINDŘICHŮV HRADEC / LUCY PERY KLUB
ČT   8.5.2014   PRAHA / NOVÁ CHMELNICE
PÁ   9.5.2014   KADAŇ / ORFEUM
SO 10.5.2014  TÝNIŠTĚ NAD ORLICÍ / SÉPIE
 
 
Více informací: www.dogeatdog.nl
 
Více videí:
http://www.youtube.com/watch?v=JgQ0J5Uhaow
http://www.dogeatdog.nl/videos/video-expecttheunexpected.php
http://www.dogeatdog.nl/videos/video-isms.php
http://www.dogeatdog.nl/videos/video-whostheking.php
http://www.dogeatdog.nl/videos/video-nofronts.php
http://www.dogeatdog.nl/videos/video-rocky.php


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.