Share |

Křest nového skate parku v Sušici

foto: pořadatel akce

První srpnová sobota tohoto roku bude v Sušici patřit skateboardingu. V tento den se chystá slavnostní otevření nového skate parku i s bohatým doprovodným programem. Na své si tak přijdou nejen aktivní vyznavači tohoto stále ještě nového sportu, ale i široká veřejnost, kterou přitahují zajímavé sportovní i kulturní akce.
 
Na okamžik otevření nového parku čekala skateboardingová subkultura ze Sušicka už od prvních podomácku stlučených překážek v devadesátých letech. Touhu mít v Sušici reprezentativní, profesionální areál pro skateboarding, bmx i freestyle bruslení naplno neuhasil ani předchozí park s železnými překážkami. Ten zdemolovala minulý rok těžká technika kvůli uvolnění prostoru novému aquaparku a od té doby se muselo za skateboardingem jezdit do jiných měst.
 
Zakázku na realizaci nového skate parku za 2 miliony korun v prostoru u koupaliště dostala česká firma MYSTIC CONSTRUCTIONS stavějící po celé republice. Podepsaná je mimo jiné i pod novým parkem v Klatovech, věhlas si ale tato společnost získala především díky každoročnímu závodu Světového poháru ve skateboardingu Mystic Sk8 Cup. V Sušici začala stavět zjara tohoto roku, ale počasí jí nepřálo – dlouhá zima a pozdější záplavy zapříčinily prodloužení stavby o několik týdnů.
 
Každá dokončená stavba podobného formátu si samozřejmě žádá i své slavnostní otevření. To se v případě nového sušického skate parku uskuteční 3. srpna. Od desáté hodiny dopoledne začne volné ježdění, které pozastaví jen slavnostní přestřižení „pupeční“ pásky ve 13:00 a hlavní závod o tři hodiny déle. Závod samotný se pojede formou best tricku o prize money 5.000 CZK – jednoduše řečeno, jezdci budou vyhrávat částku v závislosti na obtížnosti a kreativitě provedeného triku. Moderovaný program hudebně doplní DJ hrající přímo v parku. V areálu bude rovněž připraven stánek s občerstvením.
 
Po programu ve skate parku proběhne od 20:00 afterparty – koncert kapel na nedalekém nově zrevitalizovaném a znovuotevřeném ostrově Santos, kde vedle HC kapel a sušických raperů Korboota-Kudymana-Spiffa předvede svůj um i nejslavnější česká horrorcoreová skupina Sodoma Gomora.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.