Share |

Krátké filmy s dlouhým drinkem na 48. Karlovarském filmovém festivalu

foto: pořadatel akce

Vyrážíte na letošní 48.  Karlovarský filmový festival? Zastavte se v Jameson Festival Lounge, načerpejte síly s dobrým drinkem a podívejte se zdarma na to nejlepší, co nabízí krátký film.
 
Už jen několik dní a vedle hotelu Thermal, v centru západočeské metropole, vyroste velký stan Jameson Festival Lounge.  Kromě skvostných drinků tu bude k dostání také nesčetně skvělých zážitků. Na své si samozřejmě přijdou i filmoví fanoušci, kteří si tu mohou vychutnat zajímavé několikaminutové snímky z celého světa. Promítání bude v Jameson festival lounge probíhat každý festivalový den (kromě prvního a posledního dne festivalu), vždy mezi 15. a 16. hodinou. Filmy vybrané speciálně pro tuto příležitost zabodovaly na Festivalu krátkých filmů Praha a právě jeho organizátoři vytipovali pro návštěvníky MFF KV ty nejzajímavější snímky z posledních dvou ročníků:
 
Lišky (Foxes) – Lorcan Finnegan – Nejlepší krátký irský film roku 2012
-Hororový snímek o Ellen a Jamesovi, kteří bydlí úplně sami uprostřed vylidněného satelitního města. Jejich jedinými sousedy jsou lišky….
 
Velký závod (La gran carrera)– Kote Camacho (Španělsko)
-Rok 1914. Dostihové závodiště Lasarte vyhlásilo neslýchanou odměnu pro vítěze…
 
Přistání Jurije Lenona (Yuri Lennon's Landing on Alpha46) – Anthony Vouardoux (Švýcarsko)
- Kosmonaut Jurij Lennon bezpečne přistál na měsíci planéty Jupiter - Alfa 46. Po odpojení od otravných Pozemšťanů i rakety je konfrontován se zvláštním paradoxem.  15ti minutový film tvořený jedním záběrem je zároveň odpočítáváním konce světa…
 
Pěst Ježíšova (Fist of Jesus) - Adrián Cardona, David Muñoz (Španělsko)                                      -- -   - Ježíš je vždy připraven podat pomocnou ruku těm, kdo ji potřebují, existují však i jiní. Ti, kteří zakusí jeho pěst.
 
Portréty (Los Retratos) - Ivan Gaona (Kolumbie)
-Babička Paulina chce na trhu koupit slepici k nedělnímu obědu. Chybí jí ale peníze, a tak ji zkusí vyhrát v tombole. Místo slepice ovšem získá fotoaparát Polaroid. Což neřeší úplně otázku oběda.
 
Útok mozkožrouta (L’ Attack du cyclo cerveau) – Sid Zanforlin (Kanada)
 -Samantha vyrůstá v šedesátých letech, miluje klasické béčkové filmy a monstra. Avšak jen do okamžiku, kdy se začnou stěhovat k ní do pokoje..
 
Almara (The Armoire) - Jamie Travis (Kanada)
- Áron si hraje na schovávanou s kamarádem Tonym, kterého ale nikdy nenajde. Záhadu tohohle kamarádství odhalí až hypnóza.
 
Ladič pian - Olivier Treiner (Francie)
- Nadějný pianista se  po nevydařeném soutěžním vystoupení  vydá  raději na dráhu ladiče pian. K té práci se tak nějak hodí slepota, kterou lze celkem snadno předstírat. Co funguje jako vzrušující zpestření práce, začne být problém ve chvíli, kdy se stane svědkem vraždy.
 
 
Zbystřete smysly, připravte se na smršť emocí a prožijte filmy naplno! Vstup do stanu s nejdelším barem v Čechách bude po celou dobu trvání festivalu bezplatný a nabídne nejen lahodné Jameson drinky, k dispozici bude také free wi-fi a pro hosty je připraveno i posezení na zahrádce. Otevřeno je denně od 10:00 do 03:30. 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.