Share |

Koncertní série Stimul Nights pokračuje v Cafe v lese

pozvanka
foto pořadatel akce

Stimul Nights pokračují koncertem If, Bwana a Martina Janíčka
 
Koncertní série Stimul Nights pokračuje i v červnu. 24. 6. ve vršovickém Cafe v lese vystoupí newyorský one-man band If, Bwana a český hujdebník a stavitel pozoruhodných autorských nástrojů Martin Janíček.

A pozor – vstupné dobrovolné!
 
Al Margolis, který již více než třicet let tvoří pod značkou If, Bwana, je „u toho“ od poloviny osmdesátých let. To založil kazetový label Sound of Pig, na kterém vydal první díla svého alias If, Bwana... a také vůbec první kazetu -náctiletého Jima O’Rourka či nahrávky Illusion of Safety, Big City Orchestra, Amy Denio a dalších.
 
Později založil CD label Pogus, na kterém vypouští do světa hudbu z oblasti současné kompozice, konkrétní i elektronické hudby, improvizace i plus minus hluku – a všechna tahle východiska se organicky prolínají i v jeho vlastní hudbě, která těží z improvizace, manipulace přednatočených základů i tvůrčího samplingu nástrojových partů, které podle Margolisových pokynů nahrávají jeho spolupracovníci.
 
„Hrdina naší doby,“ řekl o Margolisovi newyorský skladatel Noah Creshevsky a nemýlil se: neúnavný vydavatel, který vlastní projekt přesunul ze stáje Pogusu na web a do jiných stájí, jen aby dál mohl vydávat hudbu, kterou má rád, je nenápadnou, přesto však stěžejní konstantou newyorské experimentální scény. Už proto, že se kromě svých dvou značek spravuje labely Philla Niblocka a Pauline Oliverosové a stíhá hrát na baskytaru v punkovém bandu.
 
Nechte se k návštěvě jeho koncertu navnadit třeba zde, následujícím videem neboobsáhlým profilem Jozefa Cserese vydaném na hisvoice.cz.
Předskokanem, ale i spoluhráčem mu bude Martin Janíček, v jehož díle se protínají cesty hudebníka a sochaře. Janíček hraje na autorské nástroje z kovů, dřeva i kamene a jeho vystoupení jsou nejen zvukovým, ale i vizuálním zážitkem.

A ještě link na FB event: https://www.facebook.com/events/476621405819596/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.