Share |

Koná se a/v open air vystoupení v historickém centru Hradce Králové

foto: pořadatel akce

Tradice vystoupení pod širým nebem využívající unikátní atmosféry a architektury historické části Hradce Králové přinese 7. září 2012 již šestý ročník audiovizuálního večera, kdy se od 20 hodin na dvou improvizovaných podiích vystřídají tři různorodí hudebnící -  slovenští producenti FOOLK a Jacques Kustod a tuzemský projekt Garasu. Společným jmenovatelem jejich vystoupení bude místo - Severní terasy přiléhající ke kapli sv. Jana Nepomuckého v Žižkových sadech, které se rozezní rozmanitou elektronickou a experimentální hudbou doplněnou o speciální projekci, kterou zajistí vizuální umělci Max & Wolfram a Baptism.

Vstup volný (dobrovolný). V případě nepřízně počasí jsou zajištěny náhradní prostory v Bio Central.

Akce se koná s podporou statutárního města Hradec Králové.
 
Doplňující informace:

Foolk (SK)
Slovenský producent Dušan Vančo vytváří pod pseudonymem Foolk barevný svět hudby postavený na samplech hutných basů, abstraktních beatů, syntezátorových smyček a chytlavých popových melodiích. Jeho hudební produkce pluje někde mezi minulostí značek Ninja Tune a Warp na straně jedné a budoucností dubstepu a UK bassu na straně druhé. Atˇuž si pohrává skrze oranžové knoflíky svého nástroje Monome s cinkající abstraktním hip-hopem či sofistikovanou IDM, před jeho raveovou nezůstane žádný sampl v bezpečí. Kvalitu jeho produkce ocenila i respektovaná britská rozhlasová djka Mary Anne Hobbs.
 
Garasu
Radim Boreček, alias Garasu, je členem Hlukové sekce a předního tuzemského noise kolektivu Sklo. Ve svých vystoupeních experimentuje se zvukem v podobě ambientu s noisovými plochami a drony. Škatulka tvrdší ambient je pro něj použitelná v kontextu zapojení vlastních samplů ze specifických nástrojů jako jsou ocelový kartáč, pet láhev, mlýnek na kafe atd.  Tyto nástroje neváhá používat  při živém hraní, a tak se jeho různorodé zvukové koláže stávají i specifickým způsobem vizuálně zajímavé.

Jacques Kustod (SK)
Touha vymanit se z rutiny každodenního světa je hlavním zdrojem inspirace Jacqua Kustoda, alterega slovenského producenta Michala Šuranského. S hudbou sice začínal jako punkový bubeník, ale později, ovlivněn vlnou indutriálních kapel, se rozhodl pokračovat jako elektronický producent. Stavající dvě EP (First Year, Trois Visages) jsou předzvěstí dalšího materiálu, pomocí kterého Jacques Kustod vytváří svůj hudební svět -  čistě abstraktní, pocitový a úzce spojenou s jeho osobním životem. Propojuje eskapistické techno evokující rozpínavost vesmíru s nitenými, osobními deníky. Je černou dírou do mlhoviny utkané z jemného pulsu synťáků a vrtivých arpeggií. Sonická výprava vesmírem Jacquese Kustoda odkazuje ke “kosmische music” kraut rocku i potemnělému a introvertnímu zvuku ostrovních klubových projektů vydávajících na značkách jako Modern Love nebo Blackest Ever Black. Komorní a zároveň kosmické. 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.