Share |

Knihex představí malá nakladatelství. Bonusem je bohatý program.

foto: pořadatel akce

Knihex se koná už tuhle neděli 22. 6. od 10 do 20 hodin na pražské náplavce. Na Knihexu se představí více než 60 malých a menších nakladatelství.
 
Je ale také připraven bohatý doprovodný program, který tentokrát bude probíhat na třech místech - na pódiu budou probíhat křty (např. komiksů vzniklých na společném semináři FAMU a UMPRUM, knihy Martiny Špinkové Anna a Anička od Cesty domů či kulturního čtvrtletníku Pižmo), prezentace projektů (např. Nad čarou) či bude možné zhlédnout autorskou interpretaci stěžejního monologu z umělecké komedie Fantom Morgalu (nakl. Rubato) atd.
 
Ve stanů dílen jsou připraveny dílny linorytová, recykliteraturní a knihvazačská, ve stanu workshopů bude probíhat program především pro děti (výtvarné dílny NFA a Testováno na dětech, luštění s Makovicí).
 
Navíc bude na stánku H_aluze stickerkový workshop a na společném stánku stánku nakladatelství Litteraria Pragensia, Lógru a Psího vína vystoupí autoři spojení s mezinárodní revue VLAK Louis Armand, Morgan Childs a Ken Nash. Na lodi Tajemství se od 10 do 16 hodin koná Dětský KomiksFEST!, který pořádá Labyrint a Seqence.
 
Po skončení samotného knižního jarmarku bude následovat ještě afterparty v Bajkazylu, kde od 20.30 vystoupí Mucha, brněnská femipunková kapela sdružená kolem písničkářky Nikoly Muchové, a poté bude hrát DJ Bart.
 
- - -
 
Program
 
Pódium
12.30 prezentace projektu Pod a Nad čarou, knihy Umělec, vila a bazén s představením některých přispěvatelů a výstavy Jednosměrná zpátky v DOXu (Nad čarou)
14.00 interview Petra Viziny (ČT Art) s komiksovou kreslířkou Toy Box například o jejím komiksu o Vinnetouovi a veganském pexesu
15.00 křest knihy Martiny Špinkové Anna a Aničkapro děti, rodiče a prarodiče o životě na začátku a na konci + uvedení pexesa Staré hračky a originální skládanky z papíru (origami)(Cesta domů)
16.00 křest kulturního čtvrtletníku Pižmo
Kmotry: performerky Darina Alster a Veronika Slámová
17.00 S. d. Ch. – Kurátorský text ze hry Fantom Morgalu
Autorská interpretace stěžejního monologu z umělecké komedie Fantom Morgalu, čaromoc rodinného umění akademického malíře Pavla Vavryse v bravurním zpracování dvouradokového S. d. Ch. (Rubato)
18.00 UMPRUM a FAMU uvádějí: Námluvy
Křest komiksů vzešlých ze společného semináře katedry scenáristiky FAMU a ateliéru ilustrace UMPRUM
19.00 křest publikace výtvarníku Terezy Kabůrkové a Matěje Smetany, kterou vydalo slovenské nakladatelství Sputnik + hudební vystoupení (ArtMap)
10.00–20.00 DJ Bart (Soul-Rockers DJs)
 
Dílny
10.00–13.00 linorytová (Helena Čubová)
13.00–16.00 recykliteraturní (Vojtěch Mašek)
16.00–19.00 knihvazačská (Vladimíra Šturmová & Jan Hybner)
 
Workshopy
10.00–14.00 Ponrepo dětem – výtvarná dílna pro děti na téma oblíbené pohádkové (filmové) postavičky + soutěž o volné vstupenky do kina Ponrepo (NFA)
14.00–15.30 Makovicování aneb Není luštění jako luštění
Luštění a vytváření luštění + soutěže (Makovice)
15.30–17.30 Testováno na dětech – výtvarná dílna a experimentování s barvami (www.testovanonadetech.com)
+ Stickerkový workshop na stánku H_aluze (10.00–20.00)
Tvůrčí dílna pro děti i dospělé, která je zaměřena na tvorbu a výrobu stickerek (česky nálepek či samolepek)
+ Program na stánku nakladatelství Litteraria Pragensia, Lógru a Psího vína
Vystoupení autorů spojených s mezinárodní revue VLAK - Louise Armanda, Morgan Childs a Kena Nashe. Vše dvojjazyčně (angličtina + čeština) a možná bude i hudba...
+ Na lodi Tajemství se od 10 do 16 hodin koná Dětský KomiksFEST!, který pořádá Labyrint a Seqence
 
AFTERPARTY KNIHEXU v Bajkazylu
20.30 koncert Muchy, brněnské femipunkové kapely sdružené kolem písničkářky Nikoly Muchové
21.30 – DJ Bart (Soul-Rockers DJs)


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.