Share |

Kay Buriánek ze Sunshine recenzuje pro protišedi.cz: Death Grips - No Love Deep Web

DEATH GRIPS

NO LOVE DEEP WEB

Umřít se dá rychle. Na raz, dva, tři a jedno lusknutí prstu. Anterográdní amnézie. Demence. Konec. Nebo se dá umírat poooomalu, Jack Bauer stajl. Palčivě, s vyostřeným vnímáním multibarevný bolesti. Obojí má svoje highlights i downlights. Minule jsem tu musel nořit ruce do symfonickejch fekálií přelitejch omáčkou z megalomanskýho egocentrismu, dneska bych si dovolil bejt stručnej a skalpelově přesnej. Oddělit balast od podstaty. Uvědomil jsem si totiž, jak je to tristní - na jedný straně omračující produkce, šmodrchance, ejakulátama pompézní geniality zastříkaný rozesmátý obličeje adorantů a kecy o tom, že to mohlo bejt horší. Nemohlo. Tohle už je dno toho, čemu se říká Všechno Špatně. Na straně druhý je pak hardcore. Ne porno, ani straight edge, ale jádro věci, podstata. Ne zbytnělá prostata. Podstata toho, po čem všichni tak trochu podvědomě paseme, bez ohledu na styl, předsudky a žánrový šarvátky.

Když Death Grips letos podepsali Epic, slíbili, že než přijde Konec světa, resp. konec roku 2012, vydaj dvě desky. The Money Store jsem už recenzoval. No Love Deep Web je syfilisem nakažený siamský dvojče, co opouští vaginu pošahanejch introvertních maníků právě teď. Všechno načančaný a velkolepý dostalo svůj olejovej odraz ve špinavý louži, do který ještě někdo slušně nablil. Nahraný v Kalifornii a smíchaný v Číně. Haha, co to jako má bejt?!? Žádný programovaný bubny, je to nabouchaný živě, na nějakýho nablblýho oldskůl Rolanda. Žádný featuringy a kolaborace, fuck it. Všechno je odtažitý, jak to jen jde, studený jak tři dny stará mrtvola vytažená z mrazicího boxu, industriálně metalový a přežraný basama, co dávaj žebrům úplně jinou numerickou posloupnost. Incest elektroniky a rapu v ty nejagresivnější podobě. Futuristický znovuzrození Suicide, kterejm frontmanuje epileptickej a drogama nafutrovanej Saul Williams, nebo někdo ještě trilionkrát šílenější. Monstrum.

Necenzurovanej obal je jedna z nej grafickejch perverzních lahůdek za poslední dobu a škodolibě musím souhlasit s Chanelkou, že hodně chlápků z něj bude mít pěknej mindrák i hodně můrovatý spaní. Stejně jako hodně sexuchtivejch slečen, co nemaj problém se slovem dirty, ale z úplně opačnýho důvodu než prvně zmiňovaný.

NO LOVE DEEP WEB je jinej svět, jinej sound, jiný století, jiná galaxie. Pochopit to znamená plně, bez výhrady akceptovat slovo JINÝ a jeho nejhlubší význam. Umřít se dá různě.

PS 1: Necenzurovaná verze obalu je tady: http://thirdworlds.net/main/index2.php
PS 2: Celou desku stáhnete tady: http://thirdworlds.net/main/death.php

PS 3: Jestli to nevyznělo dostatečně jasně - seru z toho!
 
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.