Share |

Two Door Cinema Club vydali své druhé album a v únoru dorazí do Prahy

foto: pořadatel

Britská kapela Two Door Cinema Club vydala 3.září své druhé album s názvem Beacon, když předtím zveřejnila první singlem s názvem Sleep Alone. Od vydání svého debutového alba ‘Tourist History’ v březnu 2010 Two Door Cinema Club začali stoupat na pomyslný vrchol hudebního nebe. Po vyprodaných turné ve Velké Británii, Spojených státech, Evropě, Austrálii, Asii, Japonsku a Jižní Americe, dvou vyprodaných, po sobě následujících koncertech v londýnském Shepherds Bush Empire a v Brixton Academy, kdy se po lístcích zaprášilo během čtyř hodin, se kapele dostalo zasloužené chvály od nadšených fanoušků i odborné kritiky. The Times je nazvaly “momentální kapelou” a NME prohlásil, že se “nenápadně stali nejmilovanější kapelou Spojeného království.”

Skupinu tvoří tři členové – Sam Halliday(sólová kytara, doprovodné vokály), Alex Trimble(zpěv, syntezátory, beaty, kytara) a Kevin Baird(basová kytara, doprovodné vokály), kteří všichni pocházejí ze Severního Irska. Alex Trimble se v červenci 2012 zúčastnil zahájení Letních olympijských her v Londýně, kde zazpíval píseň Caliban´s Dream, jejímž autorem je Rick Smith z Underworld.

O Two Door Cinema Club před pár dny psalo několik renomovaných zpravodajských serverů v souvislosti s informací, že vstupenky na koncert Two Door Cinema Club ve Washington D.C. vykoupil americký prezident Barack Obama. Zpráva se později ukázala býti fámou poté, co se basáka Kevin Baird přiznal, že na svém Twitteru vypustil tuto hlášku poté, co kapela vyprodala americký koncert za jeden den. Tweet poté zveřejnil britský The Sun a senzační zpráva byla na světě.

V souvislosti s novým albem si kapela připravila celosvětové turné, při kterém se 26.února zastaví také v Praze. Koncert se uskuteční od 20:00 v Lucerna Music Baru. Připomeňme, že Two Door Cinema Club letos vystoupili na Rock for People a stali se jedním z největších překvapení festivalu.

 Vstupenky za 590,-Kč + poplatky zakoupíte od 7.9. v síti Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal, v pokladně Lucerna Music Baru bez poplatku. Od 5.9. však bude možné koupit vstupenky na portalu www.artistticket.com, a to za 24 Eur + 8% poplatek.

Více info na:

www.twodoorcinemaclub.com
www.facebook.com/twodoorcinemaclub
www.musicbar.cz
www.facebook.com/lucernamusicbar
www.dsmacku.com
www.facebook.com/dsmackupromotion
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.