Share |

Kam na dobré italské jídlo v centru? Zkuste Rugantino!

foto Rugantino

Střídmý interiér, jednoduché a výborné jídlo z čerstvých dobrých surovin a skvělé víno a káva. Rugantion je místo, kam se vracíme.
Staré město není stran restaurací úplně synonymum pro "místo plné poctivých podniků s adekvátními cenami." O to je lepší vidět, že to přece jen jde.
Rugantino je příjemná restaurace na nábřeží hned u metra/tramvaje Staroměstská. Doporučujeme dát si tady třeba skleničku vína, než zajdete do Rudolfina, nebo obědové menu, až se půjdete podívat na výstavu na Umprum. Nespletete se ani se snídaní (od 8:30) - zdejší káva stojí za to. 
Mají tu ryby, chobotnice, těstoviny a saláty. Za speciální zmínku stojí skvěle udělaná risotta - krémově jemná a přitom ne mdlá. Několik jídel je vegetariánských. Je fajn, že tu rozlévají dobrá italská vína -nebo si dáte třeba domácí limonádu. Odlehčený, světlý, neokázalý interiér nabízí neformální, ale kultivované posezení (pokud chcete někam do klidu, rezervujte si místo v dolním patře, horní část nabízí zase výhled na dění na ulici). Rugantino nás opakovaně přesvědčilo, že je fajn.
 
 
Interiér a koncept: Barbora Hrtáňová
Grafická část: Jiří Karásek
Obraz Roma: Pavel Filgas
Světla "Porcelánový detail": Barbora Hrtáňová
 
http://ristoranterugantino.cz
fcb restaurace


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.