Share |

Kalendář Girls and Business 2015 pomůže ženám v tíživé situaci

foto: pořadatel akce

Dvanáct různých žen svedl dohromady jeden společný cíl. Pomoci ženám, které se ocitly v tíživé životní situaci a které potřebují pomocnou ruku.
 
Nejedná se o nadaci ani neziskovou organizaci, ale o ženy, které se rozhodly spojit síly a udělat, dobrou věc. A to velmi netradiční formou – kalendářem Girls and Business. Výtěžek nejde na produkci kalendáře, ale přímo konkrétním projektům a ženám. Kompletní produkce kalendáře je bez nároku na honorář.
 
V rámci eventu Girls&Business 2014/2015, který se koná 16. 10. 2014 od 18 hodin v ECOart SALONu ROLLAND (Francouzská 17, P2 - Vinohrady), se ohlédnete za prvním ročníkem a budou vám představeny tváře a team ročníku 2015.
 
FACEBOOK EVENT
 
PROGRAM AKCE:
* vernisáž pin-upové umělkyně THERÉSE ROSIER
* zpěvačka ANNABELLE FÁROVÁ
* DJs ULTRAFINO a CARLOS SQUINT
* SAYSOMETHING&BIOMASHA - poezie se potkává s beaty
 
O vzniku kalendáře Girls and Business
Kalendář Girls and Business zažívá svůj další ročník. Ten první nultý spojil úspěšné, odvážné a cílevědomé ženy, které se díky své práci a zaťatosti dostaly tam, kde jsou a tímto duchem se neslo i focení, které měl v loňském roce pod palcem přední český fotograf Petr Kurečka. Tento ročník přichází nejen s novou energií, ale i dalšími ženami, které mají světu co ukázat a hlavně říct. Jsou to dámy s bojovností v krvi i s duší a grácií sobě vlastní. Takový je i duch letošního focení. To si vzal pod křídla umělecký a fashion fotograf Benedikt Renč.
 
Mezi ženami, které se rozhodly letos zapojit do charitativního kalendáře a pomoci, je například spisovatelka Bára Nesvadbová, modelka Renata Langmannová nebo návrhářka Ivana Mentlová. A to není zdaleka všechno! Na fotkách najdeme i ženy ze sféry businessu, umění, vědy nebo obchodu. Každá z žen pracuje naprosto v jiné sféře a žije jiným životem, ale jedna věc je spojuje! Touha pomoci ženám bez domova a jejich dětem. Těm se díky tomuto kalendáři podařilo v minulém roce věnovat téměř 150 tisíc korun.
 
Hlavní organizátorka Martina Sikorová je jasným důkazem toho, že pokud za něčím jdeme a stojíme si za tím, povede se nám to: "I když projekt letos dostává jiný rozměr stále nám jde vlastně o jednoduchou věc a to, že zhmotnění myšlenky a nápadu je  hlavně o touze, správné energii a vhodném propojení. Výběr žen byl, stejně jako vloni velmi rychlý, omlouvám se těm, které se chtějí zapojit, ale rok má jen dvanáct měsíců :-). Vedoucí fotografií letošního ročníku je skupina žen bez domova, které se snaží začlenit nazpět do společnosti, nechť jsou nám vzorem právě ony. Mají na kalendáři titulní stranu, a myslím, že právem. Byla bych ráda, aby naše peníze nehasily jen oheň, ale pomohly k nastavení jakéhosi systému asistence v tíživé situaci a hlavně nasměrování. Základní je mít světlo na konci tulenu, pak už ženy půjdou samy.“
 
U zrodu kalendáře byla i Markéta Křivánková, která se přidala i k dalšímu ročníku: "Moc se nestává, že si lidé nezištně pomáhají. O to radostnější a hravější je fakt, že v dnešním světě plném chaosu je schopný někdo myslet na druhé. Jsem ráda, že se povedl další ročník kalendáře." A jak říká Martina, "projekt od stolu" nám ukázal, že to má opravdu smysl, že ženská síla je jednou z těch nejmocnějších a když se použije k dobré věci, je z toho nádherný výsledek.

Co je cílem celé akce? Opravdu pomoci! Celý nápad na tento kalendář byl původně jen taková hospodská výzva a nadsázka, z té se zrodila jasná myšlenka. Propojit dvanáct příběhů žen pro jasný cíl, ukázat, že pomáhat vlastně není tak složité. Nultý ročník byl velmi obtížným. Za realizátorským týmem totiž nestojí žádná organizace nebo velký mediální partner. Stojí za nimi jejich odhodlání, síla a srdce. Cesta k výsledku prvního kalendáře nebyla jednoduchá, zato velmi rychlá. Celá produkce netrvala od prvního nápadu po samotnou dražbu ani měsíc! A ještě maličkost, celá produkce kalendáře i samotné ženy se zapojily do projektu bez nároku na honorář, naopak se svými kontakty snaží najít sponzory nebo informovat o tom, že kalendář existuje a vysvětlit důvody proč.
 
Světlana Pospíšilová,  která se přidala k letošnímu projektu s osobním nasazením dodává: “Martina mě oslovila, abych se zapojila do tohoto projektu, který mě okamžitě nadchl. Myšlenka, že se zaměstnané ženy spojí proto, aby pomohly ženám s dětmi, které ji  potřebují, je velmi silná a dává smysl. A opravdu všichni, které jsme oslovily, to cítili stejně – ať se jedná o ženy focené do kalendáře, o sponzory, anebo o samotného fotografa Bena Renče. Je krásné, že si i v dnešní uspěchané době najdou lidé čas na to se zastavit a pomoci potřebným. Doufám, že náš projekt podpoří co nejvíce lidí a že letos poputuje do azylových domů dost peněz pro ženy v nesnázích, a že tak pomůžeme vybudovat krásné a bezstarostné dětství jejich dětem – takové, jaké má správně být.”
 
Více informací:
www.girlsandbusiness.cz
www.ecosalonrolland.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.