Share |

Superpotrava nyní i pro vaše vlasy

foto: PR

Máte jasno? Superstravujete se? Superfoods jsou označovány potravinami budoucnosti - všichni doufáme, že nebudou to jediné, čím bude možné se v budoucnosti živit - ovšem pokud to tak bude, tak na nich přežijeme s lehkostí a velmi zdravě! Mají tyhle zdroje své místo i v kosmetice?

Superpotraviny zahrnují skupinu potravin, které se vyznačují vysokým obsahem  důležitých živin pro lidské tělo. O jejich účincích a neuvěřitelných vlastnostech byly informovány už dávné civilizace a hojně jich využívaly. Superfoods obsahují běžné i vzácné vitamíny, minerály, proteiny, enzymy a koenzymy, antioxidanty a vlákninu.  Jsou to jakési „doplňky stravy“ ve své čisté a přirozené formě bez chemických zásahů a městnání do pilulek! Nejznámějšími superpotravinami jsou například: med, goji, acai bobule, aloe vera, různé řasy, mladý ječmen, semínka chia nebo ovoce noni. Mezi superpotraviny však můžeme směle zařadit například i v Česku hojné plané maliny, borůvky nebo hroznové víno.

Superpotraviny mohou vedle vnitřního užití přinést i přirozené živiny vaší pleti či vlasům - proto začaly být taky oblíbeny v kosmetickém průmyslu. Existuje snad lepší módní doplněk než krásné a zdravé vlasy?

Aloe vera - díky své bohatosti na vitamíny, minerální soli a aminokyseliny je vynikající antioxidant - výživné a tónovací činidlo pro vlasové vlákno. Slouží jako detoxikant a přirozený čistič regenerující tkáně. Zklidňující a hydratační účinky bio aloe vera jsou zaneseny i v řadě OWAY Basic pro každodenní použití, Frequent Use, profesionální italské eko kosmetiky Rolland.

Med  - ve svých různých formách pomáhá zvyšovat imunitu a obsahuje nespočet tělu prospěšných látek. Na vlasy působí med zjemňujícími a vyživujícími účinky a dodává jim lesk. Pečující schopnosti organického medu využila značka Rolland ve své řadě OWAY Premium Moisturising pro hydrataci a vzpruhu všech vlasových typů.

Goji - je z 15 procent tvořena bílkovinami. Plody jsou plné vitaminu C, B1 a B2, stopových minerálů (hlavně zinku, selenu, železa a vápníku) a aminokyselin. Extrakty z  goji revitalizují vlasové vlákno a zpomalují oxidační proces a tím i stárnutí vlasů. Účinky organicky pěstované kustovnice čínské využívá Rolland v řadě OWAY Premium Color Up pro barvené vlasy (ve složení této pečující řady najdete i extrakt z červeného rybízu či malin, jež jsou také bohaté na nespočet vitamínů a minerálů).

Konopný olej - má vysoce výživné vlastnosti a na vlasy působí jako ochrana a hydratace. Vysoký obsah tuků pomáhá zvýšit jejich pružnost, pevnost a lesk, a posiluje jejich strukturu a kvalitu. Konopný olej najdete u Rollandu v produktech péče OWAY Basic, v řadě Frequent Use, a také v produktech řady Sunway, které pečují o vlasy a pleť celého těla v létě.

Kakadu švestky - byly tradičně užívány jako antiseptický a léčivý prostředek původním obyvatelstvem severní Austrálie. Švestky kakadu jsou světově nejbohatším zdrojem vitaminu C, kterého obsahují 3000mg na 100g – což je 50x více než pomeranč. Extrakty ze švestky kakadu mají detoxikační, antiagingové a energizující vlastnosti na vlasové vlákno i pokožku. Výtažky najdete v řadách Color Up pro barvené vlasy a Smooth+ profesionální vlasové péče Rolland OWAY Premium.
 
https://www.facebook.com/RollandCZ?ref=ts&fref=ts
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.