Share |

Je tu druhé Módění

 
Leporelo+ představí třetí produkci zaměřenou na prezentaci oděvního designu a práce nadcházející generace českých návrhářů. Akce s názvem Módění # 2 se uskuteční ve večerních hodinách dne 16. listopadu 2011 v Domě umění na Malinovského náměstí v Brně.

Listopadové Módění se inspirovalo tvorbou, která na sebe upozornila v rámci letošního Designbolku. V první řadě nabídne kolekci pro jaro/léto 2012 návrhářky Zuzany Kubíčkové, kterou připravila společně s Oldřiškou Křížovou pod společnou značkou ZK DRESSING. Návrhářka Zuzana Kubičková o kolekci J/L 2012 tvrdí: "Je to má první kolekce splňující atributy malosériové oděvní linie, určené jak pro běžný den, tak pro speciální příležitosti. Vždy jsem si přála, aby mé oděvy lidé nosili a cítili se v nich dobře. Doufám, že můj první krok jde správným směrem." Oldřiška Křížová dodává: “Koncepce prezentace, jak fotografické, tak vlastní performance, vychází z inspirace fiktivního příběhu manželek a žen architekta Josefa Hoffmanna.”
 
Autorem oděvů, které byly součásti projektu Osvěcím, jenž nás svou multimediální expozicí v rámci designbloku´11 upozornil neobvyklým způsobem, je designér Michal Bým. Projekt Osvěcím je založen na prezentaci nejen Michala Býma ale i dalších umělců, podílejících se na zvukových a audiovizuálních výstupech, které jsou součástí show.
 
Prezentace v rámci Módění mají zároveň zajistit prostor pro studentskou nebo absolvenstkou práci studentů z oboru. Tentokrát jej svou magisterskou prací - kolekcí s názvem Eternal Seekers vyplní designérka a studentka módní tvorby pocházející z Brna Anna Cichá. 
 
Po ukončení přehlídek v rámci Módění budou návštěvníkům Domu umění přístupné instalace ukázek z vybraných kolekcí i po několik následujících týdnů. Cílem těchto událostí je prezentace současné tvorby mladých oděvních designérů, studentů z oboru, ale i dalších umělců jejichž tvorba zasahuje do módní scény za účelem přiblížení jejich práce veřejnosti, zvýšení povědomí o jejich existenci a podpory její propagace. Vstup na módní přehlídky je proto vždy volný.
 
Svou účast na přehlídce potvrdila řada osobností jako je například spisovatelka Sylva Lauerová, která se na módních přehlídkách v Domě umění v minulosti sama podílela jako choreografka. Partnery projektu jsou FINEZZA design s.r.o., Franck Provost Brno, Agentura Henry Ricko a RENOCAR a. s. MINI Brno. Mediálními partnery jsou Lidové noviny, Lidovky.cz, Protisedi.cz, magazín WORN, Rádio R a Dezzignpoint.cz
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Pořadí přehlídek dne 16. listopadu ve 20.00:
 
1. Anna Cichá - Eternal Seekers 
2. Michal Bým - Osvěcím 
3. Zuzana Kubíčková & Olo - ZK DRESSING J/L 2012 

Více informací o autorech:

Zuzana Kubíčková 

Návrhářka bsolvovala Vysokou školu umělecko-průmyslovou, ateliér Módní tvorby pod vedením Josefa Ťapťucha v roce 2009. Oponenturu její diplomové práce s názvem „Zima“ práce zpracovala návrhářka Denisa Nová. Autorka absolvovala několik odborných stáží na univerzitách ve Francii na École Supérieure des Arts Appliqués, Paris a na Islandu. V roce 2009 byla autorka za tuto kolekci oceněná Národní cenou za studentský design ve dvou kategoriích. Zároveň byla s kolekcí nominovaná na cenu Czech Grand Design v kategorii objev roku a Módní designérku roku a zařazená do finále soutěže Top Styl Designer. V roce 2010 se zařadila mezi 4 nejúspěšnější finalisty celonárodní soutěže Shooting Fashion Stars v centru současného umění DOX. Během své kariéry prezentovala sovu práci v rámci řady přehlídek a soutěží v České republice i v zahraničí mezi něž patří i český Designblok. V autorské tvorbě spolupracovala s Oldřiškou Křížovou pod značkou OLO-DRESSING. V současné době však žije v Miláně, kde pracuje s Oldřiškou Křížovou pod novou fůzí značek ZK DRESSING. 

Foto: Ondřej Janů /\/ modelka: Simona Janů a Olo /\/ make-up: Koyko Endo. 

http://z-kubickova.cz/
http://www.olo-dressing.cz/

 
Anna Cichá

Anna Cichá se narodila v roce 1986. Po absolvování střední uměleckoprůmyslové školy oděvní vystudovala Oděvní design na Fakultě multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně u Mgr.art Márie Štranekové, Atr.D. Zde na jaře 2011 diplomovala s magisterskou prací Eternal Seekers. Se svými kolekcemi se řadí mezi nejvýraznější absolventy zlínského ateliéru, kde v současné době působí na pozici asistenta. Kolekce byla vytvořena pro hudební projekt Lenky Dusilové a Beaty Hlavenkové. Kolekci tvoří soubor modelů, primárně určených k produkcím na jevišti. Průvodními přívlastky kolekce jsou: jednoduchost s funkčností, kořeněné střídmou extravagancí. V současnosti autorka tvoří pod značkou ANNACC.

Foto: Milan Bureš /\/ postprodukce: Radoslav Cichý /\/ modelka: Nela Kovalčíková /\/

http://www.annacc.cz/

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Michal Bým

Designér se narodil v roce 1988. Absolvoval studium v ateliéru kresby a typografie Karly Hoffmannové a navázal studiem v ateliéru užité a reklamní grafiky. Následovala práce art-directora, při níž se začal oděvnímu návrhářství věnovat a vytvořil několik autorských konceptů. Společně s Janem Šafaříkem založili značku, art-wear-print platformu s názvem Coer La Poem. Ve spolupráci s Mojmírem Burešem a Ondřejem Anděrou (WWW) nedávno
vytvořili stop-motion animaci I Will Bathe You in the Crystal Light of Aortic Aneurysm, jehož vernisáž se uskutečnila v mezinárodním centru současného umění Meet Factory v Praze. Tvorbu Michala Býma byla ve výběrovém řízení letos poprvé zařazena mezi vystavující v rámci Designbloku ´11. Ve své práci se snaží se nalézet rovnováhu mezi minimalistickými tvarovými formami, drží barevnou jednotnost, stálost. S oděvem pracuje jako s vlastní emocí, která jeho prostřednictvím prosakuje na povrch. 

Foto: Mojmír Bureš /\/ modelka: Iveta Klimešová /\/ hudba: Ondřej Anděra 

http://osvecim.blogspot.com/
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.