Share |

Je tu další Tamjdem - víkendový miniworkcamp

foto: Tamjdem

Co je Tamjdem? Organizátoři ho popisují takto:
 
Víkendový miniworkcamp, na kterém se potkávají lidé z různých koutů České republiky a dokonce i světa (díky zahraničním dobrovolníkům), tedy i lidé z mnoha kultur, s odlišnými zájmy a dobrovolnickými motivacemi… Přibližně dvakrát měsíčně jede tato různorodá skupina průměrně 12 dobrovolníků na víkendový výjezd do české neziskové organizace, aby jí pomohla a dozvěděla se něco o její práci. Hodně cestujeme, velmi se bavíme a taky pracujeme. Nečekejte dobrovolnický zájezd, připravený ke konzumaci. Organizaci většiny víkendů si podle svých zájmů berou na starosti dřívější účastníci – a ostatní jim pomáhají tím, že si rozeberou dílčí úkoly.

V pátek začínáme společnou večeří, při které sdílíme přivezené domácí speciality. V sobotu a neděli dopoledne se pracuje (většinou jde o skládání dříví, malování, přípravu herního programu pro děti, jarní úklid nebo zimní úklid, drobné stavby, trhání lístků…nebo dojení koz a sázení dýní…). Společně si vaříme, spíme ve spacácích a hrajeme frisbee, na Zběsilou kachnu a jiné velice seriózní hry.

Přidejte se na víkendový dobrovolnický projekt Tamjdem, který se bude konat o víkendu 1. – 3. června ve Valči u Karlových Varů ve spolupráci s organizací AREA viva v biostatku. Probíhají zde mimo jiné i programy sociálního zemědělství.

Jak už název napovídá, nebude to obyčejná víkendovka. Čeká nás práce na čerstvém vzduchu a to od stříhání ovcí, nošení, vožení, blbnutí až po opravy stanových podsad, domácí kuchyně z farmářských produktů, a vyzkoušíme si jeden z projektů sociálního zemědělství – pečení chleba. A třeba se i vykoupeme.

Chcete se dozvědět více o sociálním zemědělství a strávit víkend trochu jinak? Jděte tam!

Neváhejte prozkoumat detaily akce, jako je ubytování, stravování, doprava a účastnický poplatek, tady: http://www.trochujinak.cz/tamjdem/ostrihame-chleba-a-napeceme-ovci-v-bio...

Pokud bude Tamjdem již plný ve chvíli, kdy dostaneme vaši přihlášku, dáme vám obratem vědět. V opačném případě můžete s účastí počítat.

Pokud vás zajímá, jaké další Tamjdemy jsou naplánovány na rok 2012, koukněte sem:
http://www.trochujinak.cz/tamjdem/terminy-aneb-kdy-tamjdem/
 
Jdete tam?


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.