Share |

Ille zvou na vánoční koncerty a představují nový singl a klip Zapomenout

foto: Julie Hrnčířová

Kapela ILLE, která na sklonku léta debutovala u Supraphonu kritikou i posluchači vřele přijatým albem Ve tvý skříni, chystá na adventní čas sérii pěti vánočních vystoupení. První z nich je na programu už v sobotu 7. 12.  v českolipském klubu Progres. Dále se pak můžete na ILLE těšit 10. 12. v Praze, konkrétně v klubu Jazz Republic, 19. 12. v brněnském Anděl Café, 20. 12. v kopřivnické Mandale a 21. 12. v klubu Kofola v Krnově (21. 12.).
 
Skupina soustředěná okolo zpěvačky a klavíristky Olgy Königové (Obří broskev, Kašpárek v rohlíku) zároveň vypouští také nový singl, kterým se po úspěšné hitovce Holka ve tvý skříni(klip zde: http://y2u.be/g55AdE6I9TQ) stala skladba Zapomenout. Tu podobně jako první singl otextoval Olžin manžel Jakub König, který zároveň také režíroval klip k novému singlu, jenž vznikl v polovině listopadu na Máchově jezeře. Společně Olgou si v něm zahrál hlavní roli kytarista a basák ILLE Marek Svoboda. Videoklip si můžete přehrát zde:http://y2u.be/e4-geEQdJYY
 
"Chtěli jsme k Zapomenout natočit klip a věděli jsme, že není čas, ani peníze na žádné hrdinství. Domluvili jsme se, jaký filtr v iPhonu použijeme, poprosili jsme kamarády a vedení hotelu Port, a 17. listopadu jsme strávili krásnou neděli na zamlženém Mácháči. Domů jsme se vrátili promočení, promrzlí, ale šťastní. Všechno vyšlo, jak mělo. Počasí, jezero, mlha i skvělá parta lidí. Bylo by super, kdyby se nám podařilo tu radost předat i divákům,” říká König.
 
Dodejme, že debutové album ILLE Ve tvý skříni vzniklo v produkci renomovaného Dušana Neuwertha (např. Tata Bojs, Vypsaná fiXa či Václav Neckář) a Königová se na něm obklopila zkušenými muzikanty a zajímavými hosty (např. Luboš Novotný a Luboš Malina z Druhé trávy nebo Márdi z Vypsané fixy).
 
Album, které zaujme silnými písničkami, hravostí, svébytnou melancholickou poetikou, skvělým zvukem a v současném popu zřídkavou neuspěchaností, vévodilo po svém vydání žebříčku prodejnosti na Supraphonline.cz, na iTunes bylo několik týdnů druhou nejprodávanější českou nahrávkou a v hitparádě IFPI patřilo v době vydání do TOP 20.
 
V současné době se ILLE připravují na vánoční koncerty a vzkazují: "Ještě je čas na všechno vánoční zařizování, ale atmoška ve městě pomalu houstne. Přijďte za námi před Vánoci a užijte si společně s námi trochu toho zklidnění, než to všechno vypukne!"
    
www.projektille.cz
www.supraphonline.cz
www.supraphon.cz    
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.