Share |

Designsupermarket je tu. Co na něm uvidíte? Třeba Chatty

 
Návrhářský tandem se na módní scéně objevuje už od roku 2005. Pro jeho tvorbu je charakteristické progresivní zpracování denimu, spolu s dekonstruktivními střihy a propracovanými detaily. Letos studio Chatty získalo za svou práci a prezentaci cenu šéfredaktorů Designbloku.
Novou kolekci, kterou premiérově představily na letošním Designbloku nazvaly návrhářky "Royal Trip" a tentokrát se nechaly inspirovat myšlenkami Sigmunda Freuda a jeho stěžejním dílem Výklad snů.
"Snažily jsme se zachytit především kontrasty mezi sněním a realitou, snovou atmosféru a jakousi nahodilost i byzardnost snových příběhů," říká o kolekci Anna Tušková.Výsledkem je mix kontrastních struktur, materiálů i barev.
Kolekce je opět odvozena hlavně z denimu, který autorky použily v čisté bílé a černé barevnosti. Tu zkombinovaly s fuchsiovými a zlatými detail na nylonu, hedvábí i se velmi neobvyklým latexovým zátěrem.
V nové kolekci jsou zastoupeny především kalhoty, které jsou dolněné košilemi z hedvábného šifonu, aranžovanými třásňovými šaty, kašmírovými kabáty a v neposlední řadě i bundami nebo saky s kožešinovými límci.
Na Designsupermarketu Chatty připraví kompletní kolekci a speciální limitovanou edici triček, šátků a dolňků, které vznikly ve spolupráci s ilustrátorkou Silvií Luběnovou aka Maestrokatastrof.
Designsupermarket probíhá od 7.12. do 11.12. v paláci Archa, Na poříčí 26.
Vernisáž prodejní výstavy proběhne v úterý 6.12. od 19.00.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.