Share |

Galerijní večer s Luďkem Rathouským a Jiřím Frantou

Galerie NoD ve spolupráci s ateliérem Luďka Rathouského a Jiřího Franty Malba II brněnské FaVU připravují na závěr výstavy JAKO OBRAZ komponovaný večer v rámci kterého proběhne komentovaná prohlídka výstavy JAKO OBRAZ za účasti obou kurátorů (Rathouský, Franta) a vybraných zastoupených autorů, diskuze na téma „existence a identita brněnské umělecké scény“ a koncert dvou umělců, kteří jsou absolventy ateliérů Malba II. a Ateliér Video (Keiko Sei a Peter Ronai). 

Kurátoři výstavy, pedagogové a umělci Jiří Franta s Luďkem Rathouským spolu s několika svými studenty z ateliéru Malba II (FaVU VUT Brno) uvedou v instalaci výstavy JAKO OBRAZ v Galerii NoD diváky do problematiky vystavování obrazů, konceptuálního a experimentálního přístupu k médiu malby a k aktuálním a novátorským pojetím architektury výstav současného vizuálního umění. Současně navážou na diskuzi ohledně existence a povahy brněnské umělecké scény, tedy téma, které kurátoři zvolili jako jeden z hlavních textových obsahů katalogu, který byl k výstavě vydán.

Na komentovanou prohlídku výstavy a diskuzi bude navazovat v prostorách Teatro NoD koncert absolventa Fakulty výtvarných umění VUT v Brně, umělce Tomáše Hrubiše a multimediálního umělce Jiřího Suchánka.
 
Ve své aktuální tvorbě se Tomáš Hrubiš orientuje na vyjadřování hudební formou a představuje své „dojáky a dupáky“ v autorských klavírních miniaturách, které často kolísají mezi náladami piana Filipa Topola a minimalistických kompozici Philipa Glasse. V druhé části koncertu se v rámci live experimental music performance představí Jiří Suchánek, zvukový umělec, hudebník a multimediální experimentátor, který zkoumá vztah světla a zvuku. Suchánek, absolvent Ateliéru Video (Keiko Sei a Peter Ronai, FaVU Brno)  vytváří vlastní interaktivní systémy, „hudební nástroje“ umožňující synestetickou improvizaci s barvou zvuku, světla a prostorem.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.