Share |

Festival Deziluze dá prostor začínajícím umělcům

foto: pořadatel akce

V pořadí již čtvrtý ročník festivalu Deziluze se uskuteční ve dnech 31. srpna a 1. září. Na festivalu, který organizují dvě studentky, se ukáže Trabandita, PůlJablkoň, Vagyny Dy Praga, Tygroo, Known as Brooklyn a mnoho dalších.
 
Stejně jako minulé ročníky si i letošní Deziluze klade za cíl nabídnout prostor nejen slavnějším tvářím, ale primárně začínajícím umělcům – muzikantům, malířům, spisovatelům, básníkům, divadelníkům i fotografům. Na programujsou též taneční workshopy, filmové projekce a mnoho dalšího – kupříkladu fotbalový turnaj, bleší trh, čajovna a dětský koutek.
 
Festival Deziluze se vyhýbá žánrovému škatulkování, návštěvníci se tak mohou těšit na jazz, folk a indie, stejně tak jako na rock, hip hop nebo metal. Básníci se představí lyričtí i dekadentní.
 
Jako na každém správném festivalu ani na Deziluzi nebude chybět bohatě vybavený bar a kuchyň, kde si kromě masožroutů přijdou na své i vegetariáni, vegani či bezlepkáři. Možnost přespání ve stanovém městečku je též samozřejmostí.
 
S prvotním nápadem zorganizovat Deziluzi přišly dvě, tehdy sedmnáctileté, slečny. Pořádaly pikniky a čaje o páté pro přátele, zrealizování festivalu pro ně však bylo naivní představou, snem. Velmi rychle a nečekaně snadno si svůj sen splnily. Nechaly se inspirovat studentskými festivaly, seskupily přátele a zjistily, že jsou obklopeny mnoha podnikavými a talentovanými lidmi. Bez řidičáku, bez rad a know-how přesvědčily 49 lidí tak, že i interpreti si platili vstupné. Druhý rok 250 lidí a třetí 450. Po čase se festival stal jejich novým způsobem života. Teď už si interpreti vstupné neplatí a dokonce za hraní dostanou pivo a cesťák. Dalším snem Rút a Marianny je v budoucích letech interpretům a týmu za skvěle odvedenou práci regulérně zaplatit.
 
31. 8. - 1. 9. 2017
/WEB/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.