Share |

Evropský týden počítačových dovedností vrcholí

ilustrační foto: Adam Fuchs

26 – 30. 3. 2012 vrcholí Evropský týden počítačových dovedností 2012 – „European e-Skills Week 2012“. Kampaň je iniciována Generálním ředitelstvím Evropské komise pro podniky a průmysl, je zaměřená na podporu počítačových dovedností u široké veřejnosti. Současně slouží ke zvýšení motivace žáků a studentů ke studiu a práci v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT).
 
U této příležitosti probíhá v ČR mnoho aktivit, akce partnerů kampaně a škol jsou prezentovány na www.dzs.cz/eskills. Dům zahraničních služeb nabízí možnost vyzkoušet si zdarma on-line test počítačových dovedností IT Fitness na www.itfitness.cz .

V rámci kampaně European e-Skills Week 2012 má široká veřejnost až do 30. 4. 2012 možnost zdarma využít on-line test počítačových dovedností IT Fitness na www.itfitness.cz. Test je vhodný k využití v rámci výuky pro žáky a studenty základních, středních i vysokých škol. Počítačové schopnosti si mohou vyzkoušet i učitelé, rodiče a další zájemci. V roce 2010 se test setkal s nečekaným úspěchem, využilo ho téměř 29 000 Čechů a zapojilo se do něj 1400 základních a středních škol.

Dům zahraničních služeb
Dům zahraničních služeb (DZS) je příspěvková organizace zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, která zajišťuje styky se zahraničními subjekty v oblasti školství a vzdělávání. Součástí DZS je mimo jiné Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP), která koordinuje vzdělávací programy mezinárodní spolupráce. DZS zastupuje Českou republiku v síti European Schoolnet (EUN) a v rámci svého členství realizuje řadu inovativních projektů a aktivit v oblasti ICT, do kterých jsou zapojeny české základní a střední školy.

Více informací je k dispozici na www.dzs.cz/eun.
Více informací o aktivitách DZS je k dispozici na www.dzs.cz nebo www.naep.cz.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.