Share |

Ekonomická krize těžce poškodila irské dealery kokainu

ilustrační foto Adam Fuchs

 

Irští gangsteři stahují zpět dodávky drog a mají nedostatek peněz, informovaly tento týden irské Times, ve fascinující analýze dopadu hospodářské krize na organizovaný zločin.

 

V novinách se psalo, že ti, co jsou zapletení do obchodu s kokainem, postihla krize nejhůře a po 15 letech prudkého vzrůstu poptávky po kokainu musí poslední 3 roky čelit hlubokému propadu.

 

„Většina mladých lidí co brala drogy, brala právě kokain,“ řekl nejmenovaný zdroj Times, „Ale teď je vidět, že tisíce a tisíce těchto lidí ztratily práci a tak už nemají na kokain peníze.“ 

 

„To co se odehrává na scéně obchodu s drogami, je úplně stejné jako v oblasti zákonného hospodářství: lidé zkrátka neutrácejí,“ doplnil. (Irish Times:  http://bit.ly/iggcDG)

 

Detaily ohledně irské kokainové krize se objevily, když se v Africa Review psalo, že kluby v Káhiře jsou momentálně také poloprázdné v důsledku lednové revoluce a vyhnání diktátora Hosni Mubaraka.

 

Všimněme si, že před revolucí si mohli přední návštěvníci klubů nebo turisté dopřát ´scény opulentní dekadence´ za 500 dolarů na osobu na akcích, kde byli hlavními hvězdami mezinárodní DJové a to jak v Káhiře, tak v oblasti Rudého moře. Podle African Review na to měla ekonomická i politická nejistota velice neblahý efekt.

 

„ Tyto akce poukazovaly nejen na to, že si Egypťané dokázali užívat, ale i na stále zvětšující se mezeru mezi bohatými a chudými,“ napsalo Review, „Což byl jeden z hlavních faktorů, které vedli k lednovým protestům a rostoucí nevoli v rozvojových zemích.“ (Africa Review:  http://bit.ly/n936b9) 

http://listn.to/JontySkrufff

 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.