Share |

Dřevěné brýle FEB31st, Proof a VuerichB. už jsou na našem trhu

Brýle z recyklovaných skateboardů

Dřevěné brýle jsou v zahraničí velkým trendem již několik let a k nám je jako první přivezly dvě mladé podnikatelky, kamarádky z vysoké školy. Založily firmu Funforsun s.r.o. a nejprve začaly podnikat s brýlemi italské luxusní značky FEB31st. Utopický název této značky odkazující k neexistujícímu datu v sobě skrývá myšlenku, že právě s těmito brýlemi se budete na svět dívat docela jinak. Ačkoliv italská auta nemají nejlepší pověst, tyto dřevěné brýle vynikají špičkovou kvalitou zpracování. Váží pouhých 21 gramů a skládají se ze 13 vrstev 100% topolového dřeva. Revoluční vychytávku pak představuje možnost zvolit si barvu obruby a to dokonce i po jednotlivých vrstvách. Do všech brýlí lze vložit dioptrická skla.
www.feb31st.cz
 
Značka Proof má kořeny v hlavním městě amerického státu Idaho, Boise. Tři bratři vyrůstající v blízkosti rodinného pilařského závodu si vypěstovali tak velkou lásku ke dřevu, že z něj začali vyrábět dřevěné brýle. Firemní motto zní „Look Good. Do Good.“ a vyjadřuje názor, že člověk může dobře vypadat a zároveň pomáhat. Brýle jsou recyklovány a část zisku je věnována k charitativním účelům (např. oční klinice v Indii). Značka nabízí tři kolekce: dřevěnou, ECO (obruba z acetátu získávaného z vlny a bavlny) a z recyklovaných skateboardů. Na výrobu brýlí jsou využívány různé dřeviny jako bambus, eben, mahagon, javor apod. Velký výběr je také mezi samotnými skly. Ta mohou být např. klasická šedá, polarizační, zrcadlová v různých barvách či gradálová. Do některých modelů lze vložit dioptrická skla.
www.proofeyewear.cz
 
VuerichB. je španělská značka dvou bratrů, kteří v Barceloně ručně vyrábějí brýle z překližky a z recyklovaných skateboardů. Na brýle z překližky používají javorové dřevo a africké dřeviny bubinga a wenge, ze kterých se také vyrábějí např. hudební nástroje. Při výrobě brýlí z recyklovaných desek vyříznou „srdce“ skateboardu a dalším zpracováním vytvoří naprosto unikátní brýle. Co kus to originál. Se značkou Quiksilver vytvořili limitovanou edici. Kvalitní skla Carl Zeiss pak dotvářejí úžasný celek a zaručují dokonalé vidění. Do všech brýlí lze vložit dioptrická skla.
vuerichb.cz
 
 
Pro všechny značky platí: 100% dřevo bez pilin a příměsí, ruční výroba, kvalitní skla se 100% UVA/UVB, voděodolnost.
 
 
Brýle všech tří značek si můžete vyzkoušet v pražském showroomu na adrese Bubenská 1, Praha 7 nebo v některém z partnerských míst. Více na www.drevenebryle.cz.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.