Share |

DOX otevře novou diskusi o budoucnosti Prahy

Pozvánka DOX na univerzitě

Centrum současného umění DOX rozšiřuje svůj záběr. Nyní přichází s programem zaměřeným na budoucí vývoj Prahy.

Po čtyři odpoledne ve dnech 13. až 16. června vždy od 16. 00 hodin budou přednáškové auly Univerzity Karlovy v Praze a Univerzity Palackého v Olomouci hostit studentské diskuze otevírající otázku budoucí podoby hlavního města Prahy a Olomouce. Projekt univerzitních diskuzí navazuje a rozšiřuje soubor interdisciplinárních veřejných debat „Jaká je vize Prahy?“ probíhajících v Centru současného umění DOX Prague.

Studenti a vyučující Filosofické fakulty, Fakulty humanitních studií, Fakulty sociálních věd, Právnické fakulty UK a Univerzity Palackého v Olomouci představí vize budoucího rozvoje města a poskytnou zajímavé reflexe k jeho současnému i nedávno minulému stavu.

S heslem „Jaká je studentská Praha a jací jsou pražští studenti?“ je hlavní snahou projektu aktivní participace vysokoškolských studentů na budoucí vizi Prahy jako kulturního města vyznačujícího se vysokou kvalitou života. Vysokoškolští studenti tvoří významnou skupinu obyvatel města, která nesmí chybět při jeho utváření. Cyklem veřejných diskuzí tak vzniká nová a originální platforma pro propojení studentského a veřejného života, která propůjčuje hlas těm mladým lidem, kteří se nebojí vyjádřit svůj názor.

(Tisková zpráva)

Pro více informací: http://www.doxprague.org/cs/news?78

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.