Share |

DJ Josef Sedloň chystá na apríla retro party s muzikou 90. let

Josef Sedloň, Ralf Hutter z Kraftwerk a pavel Kracík v 90. letech / foto archiv Josefa Sedloně

DJ Josef Sedloň hrává v klubech a v Radiu 1 nejsoučasnější novou muziku. Ale občas si zavzpomíná na 90. léta speciálními parties v klubu 007 na Strahově. Jedna taková se koná už 1.4. !

Co pro tebe znamená 007?

Z objektivního hlediska je to jeden z nejstarších alternativních klubů v ČR, který už několik dekád nabízí stále zajímavé akce a koncerty z oblasti undergroundové scény. To, že tam hráli třeba The XX, je prostě skvělý. Ze subjektivního hlediska je to pro mě minimálně 7 let života, kde jsem hrával i 2x do týdne a kam lidi začali chodit nejen na skejťáckou muziku jako hardcore a punk, ale i na elektroniku, shoegaze, industriál a  později taneční muziku. Tu jsem mixoval tenkrát ještě z kazet a normálních CD playerů, takže to byl v něčem dost úlet, ale mělo to silnou atmošku. Narvanej parket a do toho stroboskop a můj MC scream… Ještě teď mě mrazí v zádech.-)

Jak vzpomínáš na 90. léta?
Jako na něco nezapomenutelného, bylo to porevoluční období, vše bylo dovoleno, byla to doba totální svobody a přišlo mi, že tenkrát ještě neexistovaly nějaký trendy. Poslouchalo se vše, co bylo nové. Navíc jsem v 90. roce začínal hrát veřejně v klubech. Sedmička byla pro mě něčím unikátním. Hrál jsem tam všechno, co jsem měl rád, a že toho bylo….-)

Večírek, který budeš na apríla dělat, je součástí určitého cyklu, kdy bude další, a plánuješ dělat retro party i jinde?

Nevím, jestli je to cyklus, ale nějak v poslední době mi spoustu lidí říkalo, kdy bude zase Sedmička, kterou jsem většinou tak jednou do roka dělal. Letos v lednu mi to nabídl udělat dokonce sám klub a teď po čtvrt roce znova na apríla, tak si myslím, že by to mělo být něčím special.-)

Co chystáš dalšího?

Chystám na duben další pokračování koncertní série Music Infinity, tentokrát speciální vydání, neb to bude showcase britské nezávislé značky. Ten představí v Paláci Akropolis naživo hned 3 elektronicko-akustické projekty - Digitonal, Echaskech a Marconi Union, na které se těším nejvíce. V květnu pak bude drone-ambientní dvojice Mountains z New Yorku.

 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.