Share |

Designer Roman Šedina má dnes přednášku v Brně

Leporelo+ zve na další z cyklu přednášek a setkání s umělci z oblasti designu - dnes od 19.00 v kavárně Leporelo+ v Domě umění města Brna na Malinovského náměstí 2. 

/\/\/

Říjnovou prezentaci povede odborník Roman Šedina. Hlavní designér a zakladatel značky LIMITED a laureát zvláštního ocenění architekta Carlo Magnoli za kolekci vlastní značky. Svou prací se podílel na světových a tuzemských výstavách, mezi něž patří výstavy Czech This Out ve Vídni, Design do tmy v Budapešti, Design to the Dark v New Yorku, Produkt CZ v polské Waršawě, Designblok 05 v Praze a další. Tvorba tohoto autora se tak i velmi rychle zařadila do sbírky současného umění Umělecko-průmyslového muzea v Praze. V publikacích je možné se s designem autora setkat v knize Křehký by Czech a ve slovníku českých a slovenských výtvarných umělců. 

/\/\/

Tématem přednášky bude výroba porcelánových doplňků, jejich úloha v interiéru a design českého kubismu 21. století. Cílem těchto setkávání a prezentací je přiblížení práce předních českých designérů a odborníků širší veřejnosti, studentům a milovníkům umění a designu. Návštěvníci tak mají jedinečnou příležitost poznat osobnost, jejíž práci znají pouze z galerií či výstav.

/\/\/

LIMITED je značkou porcelánu produkující český kubismus 21. století a s úctou navazuje na osobnosti s ním spojené jako jsou P. Janák, J. Gočár, J. Chochol. Orientuje se na limitované série v omezeném počtu kusů plných jedinečnosti a originality. Kolekce této značky zahrnují svícny, mísy, vázy, popelníky, sedátka a doplňky do interiérů i exteriér.

/\/\/

Vstupné na přednášku je 40 Kč


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.