Share |

Čtenářský příspěvek: Outfit za babku - to nejlepší ze sekáče

béžové espadrillky – 200,-
foto: Lukáš Žegklitz

Téměř každý to známe. Touha oživit si šatník zajímavými kousky se ocitne v rozporu s naším rozpočtem. Obklopeni nablýskanými výlohami v obchoďácích, ze kterých po nás lákavě mrkají nejžhavější boty, svetry nebo džíny s čtyřciferným cejchem, trochu zapomínáme na kouzlo českého specifika – sekáčů. Ano, máme jich tu opravdu dost a dost. Fakt, že jeden stylový a kvalitní kousek připadá na desítky dalších hrůz můžeme vnímat jako přidanou hodnotu, protože každému se nemusí zdát hrabání ve věcech z druhé ruky tolik lákavé nebo snad poetické. Výhody se tak dají shrnout jednoduše: Originalita za nízkou cenu. Proč tedy neinvestovat trochu trpělivosti a úsilí?
 
Ne každý obyčejný pražský smrtelník zná místní alternativní, vintage sekáče a zároveň se mu úplně nechce navštívit nebo prostě nemá čas na megasekáčové ,,hrabárny“ (obě alternativy zahrnuty v tomto článku: http://www.protisedi.cz/article/vite-kde-jsou-nejlepsi-prazske-sekace-protisedi-ano ). Proto jsem se zaměřil na jeden z nejznámějších second handů a navštívil 2 jeho pobočky na Praze 7. Cílem bylo dokázat, že jde sestavit outfit pouze z jednoho obchodu a to během pár minut. Uvedené ceny byly z důvodu ,,šťastné dvacetiminutovky“ ještě o 20% nižší.
 
Outfit č.1
šedočerné denim kalhoty -  180,-
krémové triko s dlouhým rukávem – 160,-
tmavě zelený kulich – 40,-
 
Outfit č.2
hnědé zimní boty – 350,-
černé kalhoty – 200.-
svetr – 180,-
černý kulich – 60,-
 
Outfit č.3
tmavě šedé džíny – 200,-
vínové triko – 150,-
černý kulich – 60,-
 
Na závěr přidávám zajímavý tip. V regálu s pánskými botami, které bývají v drtivě většině sekáčů nepoužitelné jsem našel tyto líbivé, béžové espadrillky (na fotce u článku: béžové espadrillky – 200,-), které byly sice hitem loňského léta, ale dle mého za 200,- za zkoušku stojí. Taktéž je není od věci zmínit, že s končící kolekcí tento řetězec sekáčů přistupuje na velmi sympatické slevy (50% a více).
 
text a foto: Lukáš Žegklitz

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.