Share |

COS představuje kolekci SS 2018

 
Kolekce pro jaro a léto 2018 značky COS zkoumá využití organických tvarů a přírodních materiálů a současně se inspiruje v minulosti, přítomnosti i představách o budoucnosti.  Výsledkem je série moderních kousků v klasickém pojetí, které jsou modulárním způsobem zaměnitelné.  
Nedílnou součástí kolekce jsou vlastnosti papíru, které jsou zjevné jak z koncepce designu a celého pracovního procesu, tak ze stříhání vzorů, řasení i 3D práce. Vznikají tak nové proporce a detaily, které jsou následně realizovány čistým a přesným způsobem.  Vliv času je vidět na řemeslných pracovních postupech i nově přetvářených moderních kouscích, které v sobě mají futuristický nádech i tichou dramatičnost. Klasika byla nově zpracována v překvapivých materiálech a detaily jsou někdy opatrně umístěné na jiné místo. 
Designu vdechují život bavlněné tkaniny v různých podobách - texturované, potahované, nažehlené i mačkané, zatímco pleteniny různé hmotnosti vznikají z lehounkých hedvábných vláken, silných papírových přízí i škrobených letních vln. Technické inovace, jako například potahovaný Tyvek, se prolínají celou kolekcí a dávají nadčasovým kouskům novou podobu. Složení je doplněno přírodní a vytříbenou paletou barev, která přechází od nejbělostnější bílé přes organické tóny inspirované papírem a dřevem až po letní hnědé odstíny kombinované s pudrovými akcenty v okrové, listově zelené, mátové, námořnické modré, petrolejové a v barvě červeného jílu.
U dámských oděvů vidíme, že se koncept přenesl do propracovaných trenčkotů s organickými jemnými rameny, průhledných topů bez rukávů, pletených souprav s upravenými proporcemi a šitých kousků v neočekávaných délkách a střizích. Mezi inovativní detaily patří trojcestné zapínání. Vrstvení hraje klíčovou roli jak u jednotlivých kousků, tak při aranžování outfitů. Různorodé prvky se spojují dohromady a vytvářejí promyšlené doplňky. Tenisky jsou z pleteniny vzniklé technikou „fly knitting“, takže nabízejí nové možnosti nošení. U pánských i dámských oděvů je využita kravata, jež představuje detail, který se ztratí v celkové siluetě.
 Hra s objemem a kontrastními proporcemi pokračuje u pánských oděvů v podobě hranatých sak kombinovaných s vypasovanými kalhotami, rovně střižených košil, tuhosti oboustranných vlněných kalhot a nenuceného jarního kabátu, který balancuje mezi jednořadým a dvouřadým zapínáním. Typické tenisky jsou přepracovány s využitím plátna a šněrování bylo zaobleno a představeno v černobílém provedení.

www.cosstores.com


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.