Share |

Chris Cohen v Praze

foto: pořadatel akce

“As if Apart je jednou z těch intenzivních, příjemných poutí, která se odehrává někde v tom podivném mezičase kdy člověk usíná, ale ještě nespí.”, napsal o poslední desce amerického písničkáře Chrise Cohena Pitchfork. Cohen svou křehkou a hřejivou melancholii zasnoubenou s halucinogenní psychedelickou atmosférou představí v Praze vůbec poprvé.
 
Přiznává, že dělá spoustu divných prací, aby se vůbec uživil, lo-fi estetika jeho klipů připomíná domácí video a ve svých 41 letech vydal teprve druhou sólovou desku. I když v rozhovorech působí skromně a mile, patří Cohen mezi ty z nejoriginálnějších skladatelů současného indie rocku s bohatou hudební historií. Někteří Cohena znají z klipu Sonic Youth, mnohem důležitější stopu ale zanechal v Deerhof, kapele Ariela Pinka nebo Casse McCombse. Loňská nahrávka As If Apart patří mezi to nejlepší, co loňský rok nabídnul, a potvrdila, proč dnes Cohen vedle Maca DeMarca platí za hlavního tahouna brooklynského labelu Captured Tracks.
 
Acute Dose
Acute Dose jsou teď jménem, které bude českou scénou zaručeně rezonovat delší dobu.”, napsali na Radiu Wave. Prý si jejich výbornou debutovou desku máte vzít na cestu, na domácí tanečky nebo do postele, ve čtvrtek vám svou směs do detailu vypiplaného garážové psych popu brněnská naděje české kytarovky představí naživo.
 
Chris Cohen (US)
Support: Acute Dose
15.6. 2017, 20:00
Tickets: 200 Kč / 250 na místě
/GoOut/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.