Share |

Charitativní módní přehlídka podpoří psychicky nemocné

foto: Natalia Kuznecova

Organizace Fokus Praha pořádá 1. 4. 2014 první charitativní módní přehlídku v Českém muzeu hudby od 20:00 hodin. Motto „Zaostřeno na osobitost“ poukazuje na skutečnost, že spolupracuje s mladými českými umělci. Jejím cílem je ukázat, že mladí umělci pomáhají svou prací i v takových oblastech, jako je charitativní činnost. Mezi designéry, kteří předvedou své kolekce, patří Jana Mikešová, Linda Zabilková, Vendula Niklová a Tereza Vu. Přehlídkové bloky doplní videoprojekce, které vytvořila Tereza Voříšková. Speciální hudební doprovod obstará hudebník Ondřej Mikula. Na přehlídce se také podílí modelingová agentura 2W Photography & Scouting a vizážistky z Make-up Institute Prague, které zajistí hairstyling a make-up. Grafický design webových stránek vytvořila Alexandra Mikhaylová. Jelikož jde o charitativní akci, tak 100% zisk z prodeje lístků půjde na pomoc lidem s dlouhodobým duševním onemocněním, o které nadace Fokus Praha pečuje.
 
A nyní něco více o organizaci Fokus Praha: Jedná se o nestátní neziskovou organizaci s tradicí od roku 1990 sdružující psychoterapeuty, socioterapeuty, pracovní terapeuty, psychology, sociální pracovníky a další pracovníky včetně dobrovolníků. Nabízí komplexní komunitní péči o lidi s dlouhodobým duševním onemocněním v neústavních podmínkách. Hájí práva a zájmy lidí s duševní nemocí. Více na www.fashionforfokus.cz
 
Designéři:
Jana Mikešová je studentkou Ateliéru módní tvorby UMPRUM, tvořící pod značkou MIK. Ve své práci se vrací k tradičním ručním pracím, pletení a drhání. Její modely tvoří pevnou a masivní strukturu, kterou zjemňuje prvotřídní vlněný materiál.
Kolekce představuje moderní přístup k tradiční technice, kontrasty převedené do módních objektů. Na jedné straně vzniká jednoduchý střih, na straně druhé jeho složitá struktura vytváří tvar a dynamiku oděvu.
 
Linda Zabilková je studentkou 2. ročníku Ateliéru Módní tvorby na UMPRUM. Ve své tvorbě se často zabývá tématem mužské a ženské síly v jedné osobě. Určitým rozporem a souladem těchto dvou poloh. Zjišťuje jejich hranice i absurditu tohoto spojení. Často se ve svých modelech snaží o vyjádření pocitu. Hledá sama sebe a způsob vyjádření svého světa. Také ráda pracuje s neoděvními prvky, jako jsou lana a dráty, které do svých kolekcí zapojuje. Výsledkem jsou elegantní šaty pro silnou sebevědomou ženu, která si umí poradit v mužském světě.
 
Vendula Niklová je dvaadvacetiletá designérka z Olomouce. V současnosti studuje na Vysoké škole uměleckoprůmyslové 1. ročník v Ateliéru módní tvorby. Její kolekce jsou charakteristické svou geometrií a rozporem mezi symetrii a asymetrii. Hlavními tématy jejích modelů je Suprematismus, tedy abstraktní geometrie a kruh jako ideální tvar, jeho konstrukce a rekonstrukce. Sama o sobě trdí, že „Skládá geometrickou skládačku a nejvíce ji baví streetová móda, na kterou může použít studené barvy a je z nich cítit atmosféra města.“
 
Tereza Vu je absolventkou magisterského studia na známé London College of Fashion. Během téměř sedmiletého pobytu v Londýně spolupracovala na tvorbě kolekcí společenských šatů a současně s tím velmi intenzívně vyvíjela svoji vlastní značku Tereza Vu.  Pod touto značkou se nyní zaměřuje na tvorbu kolekcí dámského prádla, ale i večerních a společenských šatů. Společným znakem jejích prací je práce s detailem a použití luxusních hedvábných tkanin nebo krajky.
 
Partneři akce:
Hlavní partner - Národní muzeum – České muzeum hudby
Mediální partner – www.theblacklight.net a Rádio 1
2W Photography & Scouting
Make-up Institute Prague
Scholz & Friends Praha
Brostudio


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.