Share |

Čeští hudebníci se budou učit od berlínských dobrodruhů

 
 Hudebně vzdělávací projekt Music Ports nabídne ve dnech 16. a 17. září českým hudebníkům a manažerům možnost učit se od kolegů z jednoho z nejodvážnějších a nejdobrodružnějších festivalů experimentální hudby, berlínského CTM. Účast na workshopu, jejž organizátoři nabízejí odborné veřejnosti zcela zdarma, je možné rezervovat do 12. září na adrese kreatonmusicports@gmail.com
 
„Workshop provede účastníky důležitými tématy současné elektronické scény, a to od vývoje elektronických nástrojů přes PR strategie a šíření hudby v digitálním světě a až po postavení žen na hudební scéně”, vysvětluje za organizátory Marie Čtveráčková. „Na programu jsme pracovali s kolegy z prominentního berlínského festivalu CTM v čele s jeho spoluzakladatelem Janem Rohlfem”, dodává Čtveráčková.
 
V pátek 16. září si tak účastníci workshopu naprogramují vlastní hudební nástroj pod vedením mezinárodně proslulého Petera Kirna, editora webového magazínu Create Digital Music. O tom, jak šířit hudbu a vysílat na internetu bude mluvit Michail Stangl, zakladatel německé odnože dnes již velmi populární platformy Boiler Room, která streamuje DJské sety a koncerty. Praxí hudebního PR provede hudebník a PR agent Guido Möbius. Důležitou součástí programu bude seminář agentky a hudebnice Mo Loschelder o postavení žen na hudební scéně a možnostech budování kariéry v tak genderově nevyváženém prostředí, jakým je hudební průmysl.
 
Dvoudenní program zakončí v sobotu 17. září afterparty v klubu Neone, kterou připravil festival CTM ve spolupráci s Berlin Current a pražským festivalem Lunchmeat.
 
K vzdělávacímu projektu Music Ports se letos oficiálně připojí I výrobci hudebního Ableton, jenž je populární především mezi mladými producenty a zejména těmi, kteří chtějí hudební software používat při živém hraní. Především elektronickým producentům se bude individuálně věnovat zkušený maďarský producent Ambrus Deak
 
Co? Workshop a semináře MUSIC PORTS (CTM edition)
Kdy? 16. a 17. září 2016
Kde? Goethe-Institut Česká republika
Jazyk události: anglický
Účast nabízena zdarma, kapacita je však omezena
Registrace: kreatonmusicports@gmail.com do 12. září
Bližší informace ZDE.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.