Share |

Bruslařky roller derby založily klub Hard Breaking Dolls

foto: PR

Jestli jste někdy slyšeli o roller derby, tak jistě znáte Prague City Roller Derby. Tým, který byl až do nedávna jediný v ČR. Teď už je ale všechno jinak! Několik bruslařek se rozhodlo roller derby scénu u nás rozšířit a založili Hard Breaking Dolls. Zjistěte, co je ale v první řadě inspirovalo vůbec s tímto sportem začít.
 
"Jmenuji se Kat Asthrophe, roller derby dělám sotva rok. Původně jsem chtěla boxovat, ale babička mi kladla na srdce, abych si vybrala sport, který se hodí víc pro holčičky, tak jsem se vrhla do roller derby :)... Musím říct, že ze všech sportů, co jsem zatím zkoušela, je roller derby ten jediný, který mě opravdu nadchnul. Jo, je to náročný sport a bez modřiny domů neodejdeš, ale i to je důvod proč jezdím. Je super vidět svoje pokroky, prohánět se na bruslích, vybít si na tréninku všechen negativismus a oproti tomu se nabít optimismem. A jako bonus si užiješ spoustu zábavy. Tvoříme si tu takovou roller derby subkulturu a to mě na tom taky ba! Hard Breaking Dolls rule!"
Kat Astrophe, artwork & packaging specialist, 28 let
 
"Roller derby mě dostalo, když jsem viděla první zápas PCRD, je to první sport, který mě baví, těším se na tréninky a na spoluhráčky. Jako úplný antisportovec jsem si vzala celkem velké sousto, ale moje dolls mě hecujou a věřím, že to zvládnu a už si nic nevymknu. A ze všeho nejvíc mě baví, že roller derby není jediná věc, která nás spojuje!"
Ally McWheel, právnička, 29 let
 
"Do roller derby jsem se zamilovala, když jsem byla na prvním zápase PCRD v ČR podpořit svojí kamarádku AK47. Předtím jsem nikdy nesportovala, a když už jsem něco zkusila, byla to tragédie, protože vlastně ani sportovní typ nejsem. Ale kombinace trekových bruslí (které mě vrátily do dětství), vzrušení, vybití energie, cestování na zahraniční bootcampy a soustředění, party božích holek a kluků, mě dostala. Můj první zápas (ještě za PCRD) byl jeden z mých nejúžasnějších zážitků vůbec a doufám, že jich ještě hodně zažiju."
Terry Bomb, vedoucí studijního oddělení, 30 let
 
facebook.com/hardbreakingdolls
twitter.com/HBDolls
instagram.com/hardbreakingdolls


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.