Share |

Anketa o módě a stylu: S Radkou, píšící cestovatelkou.

foto: Hana Skořepová

Radka Lindourková je především cestovatelka a spisovatelka. O svých cestách ráda píše i bloguje. V květnu tohoto roku jí vyšla u SeeMedia E-kniha Cesta za domorodými kmeny. Kniha poutavě i zábavně líčí cestu africkou divočinou a je doplněna o autentické fotografie. Radka žije v Třeboni. Pracuje jako logopedka a pedagožka u dětí s poruchou autistického spektra. Vystudovala totiž speciální pedagogiku. Jejím životním mottem je "Jít za svým snem". A co si myslí o módě, stylu a šedi běžných dnů?
 
Vaše definice módy a stylu? 
Móda je to, co mě určitým způsobem ovlivňuje. A ať chci, nebo ne, vždy mě dožene. Móda je hravá, nestálá, udává trend. Současná móda je fajn. Vyhovuje mi, protože není křečovitá, ale svobodná, ležérní a barevná. Styl jednoduše řečeno podtrhuje osobnost, je to způsob naší prezentace. Každý z nás má svůj styl, který může, ale nemusí souviset s módou.
 
Co máte nejraději na své práci?
Způsob realizace a uplatnění svého vzdělání.
 
Jak si dobíjíte baterky? 
Ráda se sama toulám přírodou, nasávám její energii a fotografuji. Se zaujetím se zaměřuji na detaily. Báječně si pročistím hlavu a vypínám. Řekla bych, že se tak dostávám do svého vlastního, tichého světa. S povedených fotografií se pak těším a mám příjemný pocit. Stejně tak na mě blahodárně působí psaní. Je skvělé vylít na papír svoje pocity, názory a myšlenky. Dobíjí mě i jiné věci - dlouhý spánek nebo černá káva.
 
Co vás zaručeně potěší? 
Příjemný moment překvapení, romantická chvilka, úsměv druhého člověka.
 
Co děláte proti šedi?
Můj život musí být v akci! Snažím se pozitivně myslet a obklopovat se barvami. Přednost dávám červené a tyrkysové. Myslím, že mě dostatečně vystihují. Červená je barva vášně. Tyrkysová podporuje sebevědomí a fantazii.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.