Share |

69. ročník Pražského jara začne 12. května. Předcházet mu bude mimořádný koncert

foto: pořadatel akce

Také 69. ročník Pražského jara má svůj mimořádný festivalový koncert, který se bude konat v pondělí 24. března ve Smetanově síni Obecního domu, kde zahraje Sanfranciský symfonický orchestr s šéfdirigentem Michaelem Tilsonem Thomasem, který stojí v jeho čele od roku 1995. Bude to už jejich čtvrtá návštěva orchestru. Více o koncertu zde.
 
Letos zahájí Pražské jaro Smetanova Má vlast, zazní ve dvou dalších reprízách 13. a 14. května. Zahajovací koncert bude také na počest legendárního českého dirigenta Rafaela Kubelíka (1914 – 1996), který stál v roce 1946 společně s Českou filharmonií u zrodu festivalu Pražské jaro.
 
Z české hudby se můžete těšit 15. května na Symfonický orchestr Českého rozhlasu a 18. května a 2. června na Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK. Na festivalu nebudou chybět ani zahraniční hosté. Objeví se například Vídeňští filharmonici, ve Smetanově síni 22. května. Po takřka neuvěřitelných jednatřiceti letech se na Pražské jaro vrátí Polský národní rozhlasový symfonický orchestr z  Katovic. Radio-Sinfonie-Orchester Frankfurt bude o týden později 3. června svým koncertem 69. mezinárodní hudební festival Pražské jaro slavnostně zakončovat.
 
Pražské jaro 2014 připravilo také víkend komorní hudby. A tradičně vyvrcholí i v roce 2014 Mezinárodní hudební soutěž Pražské jaro dvěma orchestrálními finálovými koly, která se odehrají na samotném počátku třítýdenního koncertního svátku.
 
 
Více informací na http://www.festival.cz/cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.