Share |

48 Hour Film Projekt - soutěž nejen pro amatérské filmaře

repro k akci

48 Hour Film Project, mezinárodní filmová soutěž představená v Čechách poprvé minulý rok, za pár dní uzavře registraci pro letošní festival.

Soutěž se uskuteční během natáčecího víkendu od 28. - 30. září s promítáním v Kině Lucerna 5. října a následným mejdanem v Pražském klubu Chapeau Rouge. Klání, v rámci kterého bude každému z přihlášených týmů přidělen žánr, postava, rekvizita a věta z dialogu, jež budou muset týmy posléze zapracovat do svých výtvorů o délce čtyř až sedmi minut, se odstartuje kick offem v Chapeau Rouge v pátek 28. 9. 2012

"Důvod proč je soutěž po celém světě tak populární je proto, že dává kreativním lidem příležitost jít a natočit film a vidět
ho promítnutý v kině před užaslým publikem během méně než jednoho týdne. Je to hlavně o zábavě a okamžité reakci na
vaší tvorbu, něco, co se téměř nikdy ve filmovém světě nestává a trvá obvykle roky." řekla Petra Ratner, organizátorka festivalu.

Grand Cenou pro Pražského vítěze je letenka na mezinárodní finále do Los Angeles, Kalifornie, které se bude konat na
jaře roku 2013. Je to skvělá příležitost promítnout svůj vítězný snímek přímo v Hollywoodu! Pražský vítěz bude také
soutěžit o mezinárodní grand cenu v podobě $5000 a o příležitost být vybrán mezi nejlepší filmy, které budou promítnuty na festivale v Cannes 2013 a na slavné filmové přehlídce NabShow 2013 v Las Vegas. Další cenou pro festivalové vítěze je osvětlovací balíček od firmy Panalux, scénáristický software a promítnutí filmu přes portál Voyo. Robin Kvapil, režisér vítězného snímku z loňského roku "No Country For Young Men" měl úžasný úspěch po festivalu, kdy nejen že získal mediální publicitu o jeho práci, ale cestoval do Spojených Statů Amerických na mezinárodní finále filmů do Taosu, Nové Mexiko. Nejlepší film bude také promítnut jako součást pásma nejlepších filmů přes partnera 48 HFP na Nova Cinema.

Jedinou podmínkou je včasné podání
přihlášky. Ta je k mání na internetových stránkách http://praha48film.com/. Přihlásit se můžete už do 28. 9.!

Soutěž se poprvé uskutečnila v roce 2001 v americkém státě Washington. Tehdy se jí zúčastnil jediný tým. S postupem
doby se klání rozšířilo do stovky měst napříč zeměkoulí, o přízeň porotců se přitom ročně uchází kolem tří tisíc snímků.
Zde je video z loňškého festivalu:
https://vimeo.com/31144092


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.